При инцидента, който се случва в пиковия час на метрото, са ранени по неокончателни данни 6 души, предаде Франс прес, цитирана от БГНЕС.

Все още няма официални съобщения за причината за инцидента от Анкара, но според местен представител на властта и съобщения в медиите по всяка вероятност става въпрос за бомба.

“Петима наши съграждани бяха ранени, когато избухна бомба, направена от тръба и оставена на бариерите на надлеза“, каза кметът на района Атила Айдинер.

Метростанцията в Байрампаша се намира над земята. Според източници от силите за сигурност, цитирани от информационна агенция „Доган“, взривът е бил предизвикан от самоделен експлозив.

Истанбулската полицията издирва 28-годишен мъж, който може да е замесен в днешната експлозия в района на Байрампаша. Касто съобщава телевизия „Хабер Тюрк“, той е бил забелязан да се оттегля бързо от мястото на инцидента.

След взрива движението на метрото беше изцяло спряно, съобщиха от кметството на Истанбул, въпреки че се появиха съобщения за нормализиране на движението.

Според други съобщения в медиите, причина за инцидента може да е и електрически трансформатор. Видео, публикувано от „Доган“, показва голям взрив на надлеза, при който се виждат искри.

Според агенцията при него е бил повреден камион, който по това време е преминавал по надлеза. Стъклата на автобус от градския транспорт също са били изпочупени.

„Причината за експлозията не е ясна. Разследваме всички възможности“, каза губернаторът на Истанбул Васип Шахин.

Турция в момента е в повишена тревога от нападения, след като през октомври 103 души загинаха при две експлозии по време на митинг на активисти в столицата Анкара.