Експлозия разтърси истанбулското метро

Метростанция в истанбулския район Байрампаша беше разтърсена от мощна експлозия, за която се предполага, че е причинена от самоделна бомба.

Обратно в новината

Коментари - Експлозия разтърси истанбулското метро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е дело на турските власти. Ако има действителен взрив с цел убиване на хора, терористите няма да си позволят да губят взрив за 5-6 леко ранени. Това е прах в очите на хората. Ще видим каква е била целта на ъдоган по мерките, които ще предприеме след това. Проплиопитекът ще обвини Русия или кой знае какво друго ще измисли.

И тази дестинация май ще отпадне. Както знаем доста българи прекарват новогодишните празници имено в Истамбул. Днес метрото утре Анталия ходи че пътувай за там.

Нашите кучета са надушили взривно вещество в микробуса идващ от Турция. Ясно къде е отишъл взрива.

Путин е царя на хибридните войни.

Гръмна турски трансформатор. Внимавайте като купувате турски стоки менте.

Къде са лиглите да напишат Je suis Istanbul?Винаги е имало двоен аршин!Това най-много ме вбесява.

Ще има след като Турция винаги е играла двойна игра.

Щото си тъпанар. Първо няма загинали и второ още не е съвсем ясно дали е атентат.

Шило

Васил Шахин?

Чудя се как му разбраха годините-28, на издирвания. Или някой ходжа шаман го е разгадал. Басии турския сериал.

Щото е роден преди 28 години, бе тъпунгер. Знаят името и човека затова му знаят и годините.

метрото в софето е излишно и вредно за умиращата популация.. ..... просто трябваше да планират по-добре и по-равномерно разпределението на работните места... ама от къде акъл...

Просто София не трябваше да се пренаселва.....................

Хубавата страна на една ТСВ, която да започне откъм Сирия, е че в такава война турция и турците, едни от първите неминуемо изчезват от картата.

Какво извратено " мислене" имаш,дефектно човече. Здравите мозъци не сътворяват и не искат войни, не желаят убийства!Независимо от народност или религиозна принадлежност.

При една ТСВ не е важно аз дали ще изчезна, по-важно е Турция да изчезне. Евалла бре Ганьо.ВеУик си.

Откъм САЩ отдавна напират за ТСВ, щото времето не работи за тях, а за Русия. Тъй че още малко нагнетяване на обстановката в Турция, няма да им навреди. А, пък ако се и появят "улики" за "дългата ръка на Путин" - ще стане: "Хей, ТСВ, здравей, здравей!"

Бомба и 5-6 ранени, турски мурафети! Дайте ни още 3-4 млрд за да се борим с терористите!

Турците сигурни ли са, че избягалия от мястото на атентата не е бил Путин?

Сигурни ли са, че бягащия не е бил таварищ Путин?

Поредна инсценировка на ЦРУ, която да ни накара малоумниците да се окичат с "Аз съм турчин" или "Аз съм Истанбул".

Губернаторът се нарича Фейсал Шахън, а не Васил Шахин. Когато се превежда от Ройтерс, хубаво е да не се гаврим с Името на Дякон Левски. Повече образование, госпожи и господа, моля Ви! Благодаря.

Тази експлозия идва няколко часа след новината, че турските власти са започнали да правят проблеми на руските кораби преминаващи през Босфора и да не ги допускат с часове, дори се заговори за тотална забрана, която Турция ще предприеме. Искам да напомня, че Турция има право да затвори Босфора, само при обявена война...която вече е факт...неофициално...в Русия вече маркират бъдещите цели и те ще са...в Турция

хм опашки на босфора са ставали често изчакай малко преди да стане ясно каква е проблематиката

И ние не харесваме Ердоган и реално има три варианта - или военните пак прават преврат и всичко се оправя като преди, или се появява кюрдска даржава и се разцепваме отвсякъде, или ставаме прости ислямисти както преди Кемал да ни отвори очите и да ни покаже как вие българите като светски хора сте по умни и интелигентни. Толкова години се загубихме да станем като вас и сега дано не се развалат идейте на Кемал да станем поне наполовина интелигентни като българите.

Щука

Ти пишеш на български, сравнително грамотно дори. Къде си роден и израснал, че да го владееш така добре и същевременно да казваш "ние" и от контекста да се разбира, че имаш предвид "ние, турците". Пореден промит мозък, макар и с верни твърдения в коментара. Или си дошъл да събираш лайкове, или просто не знаеш коя страна е печелившата, че да се хванеш за нея. Това разбирам аз от коментара ти.

да бе,българите са толкова прогресивни и светки хора,че от прогресия все са духали нечии кавал-гръцки(византииски),турски,руски и сега са налапали яко кавала на брюксел,по-точно казано,европеииците така са им го вкарали от зад,че чак през устата им е излязъл

Или Ердоган се опитва да запази креслото или терористите си искат спокойствието, а може би и паричките, които губят ежедневно.

ръката на КГБ стига навсякъде , тежко им на амуджите , тъпкано ще им се връща

глупако руснака никога няма да падне толково ниско, да изпраща терористи

Има клип в сайта на Гардиън и там се вижда една голяма експлозия, но не ми се струва да е с мощността на детонация от барут, защото се разхвърчава бавно след първата ярка светлина. А и първата светлина се появява с постепенно разпространение като пожар. Има загинали. Дано си останем неосъществени парижани.

ако вместо безумното метро бяха насадили 10 милиона дървета в София и около София сега щяхме да сме в райска градина... но не би...

Засаждането на дървета вече е крещяща нужда и отдавна и аз за това повтарям. А прокарването на метрото е необходимост за осигуряване на заетост в обществото, а за града е обременяване стежки дългове. Фандъкова един ден ще я гонят с камъни,както и ГЕРБ. Те вече са със статута на БСП.

турция наистина става рискова не знам дали е трансформатор или не но колкото и да ми се иска по някога да греша в преценка в такава ситуация за съжаление не греша

От Прибалтика до Северния бряг на Босфора = Европа !, както И си Е... И ! - Всичко ще Си дойде наМястото.

"Да направиш метро в софията, да говориш глупости по медии, да вдигаш на крак държавата, е не просто грешка, а безотговорност и саботаж и виновните трябва да понесат отговорност за това'......

Добре че Тиквоний Банкянски не Прокопа и един лъч до Истанбул!

Путин предупреди руснаците че е опасно в Турция , а ето и доказателството !!

@Dir

Всеки път когато на политиците им се влоши положението се случва нещо за да отвлече вниманието на хората - я атентат, я авария, бедствие и т.н. Турция по нищо не се отличава от други (предимно западни) страни при прилагането на тази практика. Пък и един атентат може да се използва по много начини, в зависимост от това, кой ще нарочат за виновен... Затягане на мерки за сигурността (да се разбира безконтролно нарушаване на правата на хората и арести), нахлуване на чужда територия с цел "борба срещу тероризма" и т.н.

Ако не е инцидент с трансформатора, е цирк целящ да създаде впечатление, че Турция няма връзки с ИГИЛ а е обект на техните атентати. Елементарно ердоган.Даже кюрдите в този момент не биха си позволили такъв акт за да обвиниш и тях.

ИГИЛ - ето па иушки.

Плачи, цяла България плачим като дете за майка си. Подкрепа за Велика Турция

Е чак пък велика...България наистина ще плаче ако Турция се исламизира така както Сирия и Ирак

ха-ха,мелиха вурст се появи за да плаче за анадола.

Няма да те питам нормална ли си.

хич не му е лесно на султана. Напъва се да стане великолепни ама мисията невъзможна. Кюрдите му разкатават мамата, Сирия и Иран го чакат - за рашките какво да кажа мъка, мъка - идва края на сладкия животец

и Обама му намаза ските, и неговите бизнесмени хич не са във възторг от загубата на такъв пазар като Раша

хихи

Да перифразирам коментара си: Сега се оказа бомба... Утре ще се окаже, че са таргетирани кюрдски активисти, а бомбата е заложена от Ид...Вдругиден ще изнамерят причината - непримиримата борба на Турция с тероризма... Още по-вдругиден нашите гъзолизци ще вият в синхрон с Доганя и ще привеждат доказателства за състоятелността на спекулацията по-горе.

В това пъклено дело прозира ръката на Москва. Веднага да се обяви лов на руски туристи.

ти два плюса за иронията

Приемам го като неуместна шега.

Те вече масово бягат А в Египет не остана и един Паниката им се разпострани и сред украинците с които уж са във война Днес следобед замина последния самолет А до 3 дена и в Турция няма да остане и един руски турист Носят се слухове че турците ще ги вземат за заложници

Путя пусна нв действие песове те си от КГБ - нормално за руснаците да убиват жени и деца и да поставят бомби !!!!

е нормално да галят жените и децата пшо главичките - Батак, Бояджик

ти с КГБ не се занимавай - трудна тема е за тебе, да не кажа невъзможна - ама обърни повече внимание на Анджелина че съвсем я закърши горката ...

Да се гърмят, от едно тесто са замесени. Да не се местят от там само.

че от съществено значение е да се разкрие извършителят и поръчителят на този атентат. Истината обаче е че при управлението на Ердоган Турция става все по-несигурна - раздира се от вътрешни проблеми. явно ердоган със свалянето на руския самолет иска да овладеи тези съкрушителни за него процеси - но явно резултата е катастрофален за него - а това дори може да доведе и до катастрофа на самата Турция, ако не се отърве от този воденичен камък Ердоган

"по време на митинг на активисти в столицата Анкара" Какви точно активисти бре така хлъзгаво е написано ,че да ти стане блажно. Ама нали трябва и на Турците да се кланяме така ни казват от Европата.

Явно бяха прогресивно настроени млади хора, защото нито едно от момичетата не беше забрадено - изглеждаха съвсем нормално. Вероятно бяха кюрди, а митингът е бил организиран от тяхна организация. Така предполагам.

Това е началото на една дълга война, в която Турция ще загуби, ако продължава в същия дух ...

Най подлото и долно нещо което можеш да направиш е да поставиш бомба където се събират обикновени хора! Те рядко са виновни за държавната политика и нямат сила да променят нищо!

Също толкова подло и долно е, да ти откраднат държавата с хилядолетна история и да те третират като втора ръка щовек...

напълно съм съгласен с вас. но за терористите няма невинни и праведни, освен тях самите. това е и главният проблем с тях. те са на 200% убедени, че това, което вършат е наистина добро, което е в името на някаква безумна идея/идеология, която е проповядвана от "авторитет", цитиращ нещо, което сам не разбира и злоупотребява в името на собствената си сметка.

Така е! Обичам този невероятен град, винаги отивам там с удоволствие и очакване да преживея няколко интересни дни в музеите или разхождайки се по оживените улици. Няколко пъти съм била на това място - там винаги има много хора. Отвратително е ние - нормалните граждани, да плащаме за грешките на политиците.

Да не е лош града, но е необходима малка чистка- да се премахнат всички джамии и ревящи ходжи и да се подмени голяма част от населението с християни-тогава градът наистина ще е добър за посещение.

Pesh0

След като Турция , подкрепя , поставянето на бомби в руски самолети и сваля такива . Няма защо да се чуди , ако някой който НЕ Е ислямист постави бомба в тяхтото метро .

обаче е дали неислямист е поставил бомбата. Защото ердоган обича да жертва своите си хора за да гони политически дивиденти - спомнете си за бомбата при протеста - много бързо се замълча за този атентат при демонстрацията - да не би и тогава да са били немюсулмани?

хихи

Глупаци в руското правителство няма. Те ще си вземат дължимото така че да заболи. И да заболи виновните.

Някак си, напоследък като чуя "Турция" и започва да ми се гади... Не изпитвам и съпричстност, въпреки, че знам, че хората, които са пострадали, нямат никаква вина за моите чувства...

Турция ккато винаги се оказва супер вредна държава и важна за САЩ. Оказва се,че нашите политици-предатели цели 26 години са работели за Турция. Там където ние произвеждахме и продавахме Турция се е намъкнала,дори за братство говори.. Нашите политици просто 10 живота няма да им стигнат да се изплатят на народа за вредите,които му нанесоха.

Туркия ке падне.

Да, но следващите сме ние. Та по-добре е да държи фронта.

Ердогане стига си хвърлял бомби ставаш смешен вече,не играеш на терена идва краят ти скоро.Няма да има девици за теб в рая.

Yтре като избухне бомба в Mосква, путин ли ще обвиниш?

какъв ти е проблема - вие за всичко обвинявате Путин - сигурно и за глобалното затопляне също

Ислямягата е специалист по фалшификатите. Когато гърми бомба в кюрдско хоро има 120 убити, а в истамбулското метро 2 ранени. Това обаче ще е повод за нечувани репресии и преследване на политически врагове. Много прилича на хитлеристките номера преди предната световна война.

Много удобна експлозия за приписване на ИДИЛ. Без жертви без особени щети. Все пак приятелите не трябва да се нараняват!

Опаа, от тук насетне вече нищо хубаво не ни чака, бъдете готови за нещо наистина много страшно, което да се случи с Турция, много ама много скоро! Тази държава просто няма бъдеще освен, ако не бъде приета в ЕС адски спешно! Впочем, не виждам никакъв проблем в това, защото така или иначе турците винаги са си били в Европа, дори когато ние българите не сме!Само си помислете колко време сме били владение на Османската империя, която е стигала до Виена! Кога ние сме се простирали чак до там? А и друго: на каква азбука пише Турция, знаете ли? Ами на латиница! Ние на каква пишем? Еми точно на същата на която се пише и в Русия! Еми точно за това няма да ни искат в Европа и ще са си прави до доказване на противното! И трето, което не е по-малко важно: какви са туриците като цвят на кожата? Типичният турчин е рус със сини очи! Реално ако гледаш един истински турчин и един швед не е ясно кой ще бъде по-бял! Реално погледнато цветът на кожата не би трябвало да бъде какъвто и да било критерий, но след като ние все пак сме европейци, то трябва да сме толерантни към всякакви раси. Значи трябва да приемем Турция дори и по този показател, точно защото няма значение какъв цвят им е кожата! Но той дори е бял, това иска да кажа! А, относно атентатът, ами това си е чиста руска пропаганда, защото Русия видя, че губи адски мощно влияние навсякъде и затова гледа как да се наложи, както винаги с война! А САЩ как се налагат? Ами с неща, които се харесват на хората, а не ги убиват: МакДоналдс, Хелуин, black friday и т.н. Така, че вие си помислете кое е истината: да сме с Русия или да приемем Турция максимално бързо в ЕС! Кое е по-демократично, а?

Те вече я приемат супер спешно. Така спешно заселваха и орки по същите причини.

Не му е мястото тук на сарказма ти. Хора са загинали.

време е да заминаваш да живееш в Турция, сигурно нямаш търпение. Па ако си вземеш и турчин/туркиня за съпруг/а грешка няма да имаш!!!

С Вашата логика циганите които вилнеят из градините на селските баби трябва и в къщата да се приемат, особено ако са крайказармено руси или крайказармено синеоки.

Ти си от турската пропагандна служба, нали! Ай сиктир!

Благодарноста на идил за сваления руски самолет не закъсня...

Pesh0

Прочетох заглавието като ескалибор избухна Ай наздраве , на всички които пият вино със свински хапки . Да се отровим дано .