При аутопсиите са разпознати 95 от 97-те загинали, между които има един палестинец, се казва в съобщение, публикувано на сайта на премиера Ахмет Давутоглу, цитирано от АФП и БТА.

Ранените са над 240, като около 50 души все още се намират в интензивни отделения.
 
На мястото на инцидента са били открити телата на двама терористи-камикадзе, които предстои да бъдат идентифицирани. 
 
Експлозиите избухнаха в началото на планиран мирен протест срещу конфликта между държавата и кюрдски екстремисти в Югоизточна Турция.

В страната е обявен тридневен траур.

Вижте снимки>>

Много от анализаторите виждат опит да се дестабилизира Турция, непосредствено преди извънредните парламентарни избори на 1 ноември и в контекста на цялата криза в района.

Според Мехмед Юмер, главен редактор на двуезичното издание „Заман“, нещата в Турция придобиват все по-хаотичен вид и все по-голяма неяснота.

Какво очаква Турция, накъде върви Турция, никой не знае. Не го казват и политическите опоненти, коментира Юмер.

Турското разузнаване е имало сведения за готвен атентат по време на митинг, а в Анкара са били издирвани двама потенциални камикадзета.
 
"Потенциал на извършването на подобен терористичен акт имат "Ислямска държава", Кюрдската работническа партия - ПКК, Марксистко-ленинистката комунистическа партия и Революционната партия и фронт за народно освобождение", заяви премиерът на Турция.

Разследването продължава, Давутоглу обеща виновните за трагедията да бъдат наказани и призова хората да бъда сплотени и да покажат солидарност пред лицето на тероризма, независимо от своята религия и политически пристрастия.

Часове след атентата в Анкара хиляди протестиращи излязоха по улиците на Европа, за да осъдят извършителите на терористичния акт. В Истанбул около 10 000 души излязоха по централната улица на града.

Протести се проведоха и в други турски градове, включително Измир и югоизточните градове Батман и Диарбекир, както и в редица градове по света.

Папа Франциск изрази днес своята "болка и негодувание" във връзка с кървавия атентат в Анкара, отнел живота на около 100 души.
В традиционната си неделна проповед пред десетки хиляди поклонници, изпълнили площад "Свети Петър", папата отбеляза, че жертви на нападението в турската столица са станали граждани, събрали се на мирна манифестация. Главата на католическата църква помоли вярващите да извършат заедно с него "мълчалива молитва в името на съчувствието и солидарността със скъпия турски народ".

Десетки хиляди британци, представители на британските леви партии, турските и кюрдските общности преминаха по главните улици на Лондон в памет на жертвите на атентата в Анкара и с призив организаторите да бъдат наказани. Трафикът на превозни средства в центъра на Лондон беше блокиран за около половин час.

Една от най-оживените улици „Риджънт стрийт” беше блокирана от полицията. Демонстрантите скандираха „Мир” и призова света да се бори с терористите от „Ислямска държава”. Много от демонстрантите държаха снимки на жертвите на терористичната атака.

Хиляди се събраха на митинг в Париж, за да осъдят бомбените експлозии в Анкара в събота, издигайки глас едновременно против тероризма и против турското правителство и президента Ердоган.

Развявайки кюрдски знамена и скандирайки лозунги срещу Ердоган, участниците в преобладаващо кюрдското шествие преминаха от площада на Републиката към река Сена.

Президентът на САЩ Барак Обама
лично се е обадил на турския си колега, за да изрази съболезнованията си след атентата. Обама е уверил Реджеп Ердоган, че страната му ще продължи да подкрепя Турция в борбата с тероризма.

Руският президент Владимир Путин нарече провокация терористичния акт в Турция. По думите му това е "нагло терористично нападение" и опит да се дестабилизира страната. Руският лидер посочва, че борбата с тероризма трябва да се води с общи усилия.

Президентът Росен Плевнелиев също изпрати съболезнователна телеграма до турския президент Ердоган, като призовава международната общност да обедини усилия и да се изправи срещу тероризма във всичките му форми.

Премиерът Бойко Борисов заявява, че България категорично осъжда този жесток акт, отнел живота на десетки невинни турски граждани и че това е още един повод да обединим усилията си в борбата срещу тероризма.

Премиерът каза, че е случилото се в турската столица е ужасяващо и той е изпратил още снощи съболезнователно писмо до турския премиер и турския народ.