Фандъкова: Това е първият нов влак за метрото

stat
17:13  |  8 март 2018 | Общество / Автор Лилия Чалева /  
Влакът може да се движи и без машинист Влакът може да се движи и без машинист
Сн.: Официална фейсбук страница

Столичният кмет съобщи във Фейсбук, че “Сименс“ вече тества първия от новите влакове за третата линия на софийското метро и го показа на снимка.
"Това е първият от новите влакове за третата линия на метрото, който вече е в процес на технически изпитания. В производство са още 4 от 20-те влака, като първите ще започнат да пристигат в София през лятото на тази година", пише във личния си профил Йорданка Фандъкова.

Тя пояснява, че новите влакове са с намалено потребление на електроенергия, намалени нива на шум, както и с опция за движение без машинист.

"Целият влак е проходим, за разлика от тези, които имаме, при които вагоните са отделени", допълва кмет.

Метровлаковете са от серията на "Сименс" Inspiro. Те се тестват в центъра за изпитания Т1 на Сименс, намиращ се в Вегберг-Вилденрат, Германия.

Изпълнителят трябва да изработи 20 съчленени влака от по три секции, всеки с дължина около 60-метра, или с 20 метра по-къси от използваните в момента в София руски влакове

Новите метровлакове ще се движат по трета линия на метрото, която свързва кв. "Овча купел" с кв. "Левски". Трасето на новия метродиаметър, който се строи в момента, е 18 км и по него ще има 18 метростанции.

Новите метровлакове на "Сименс" ще обслужват първия етап от трасето, който е с дължина 7 км, ще има 7 метростанции и ще свързва "Красно село" с началото на бул. "Владимир Вазов".

20 години софиянци се возят на метро (снимки) >>
Последно в Общество


Намали ли акцията на Зукърбърг натиска върху Фейсбук?

Може ли медийната акция на Марк Зукърбърг да намали натиска върху Фейсбук?