Сигналът за инцидента е получен в 3.15 ч. Експлозията избухнала в блок 7 в жк "Владислав Варненчик".

Незабавно на място е изпратен автопатрул. Полицаите установили, че бойлерът се е взривил в апартамент на първия етаж и е нанесъл сериозни материални щети на конструкцията на жилището.

Паднала е и една от панелните стени, която премазала собственика на апартамента. Мъжът е загинал на място. В жилището същата вечер е била дъщеря му с трите си деца. Те не са пострадали при инцидента.

По-късно кметът на район "Владислав Варненчик" Неделчо Михайлов съобщи, че жената и трите й деца ще бъдат настанени в къща в района, предаде БТА. Къщата в момента спешно се ремонтира, за да имат пострадалите покрив над главите си довечера, допълни той. От кметството ще помогнат на семейството с вещи и храни от първа необходимост.

Районният кмет благодари на живеещите в блока, които помогнали при разчистването на разрушеното жилище. В момента се ремонтира и водопроводната инсталация на блока, която е била повредена вследствие на взрива и сградата е останала без вода.

Извършен е втори оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство.

През януари 2009 г. 41-годишна варненка и приятелят й починаха от задушаване, след като газовият им бойлер се повредил и изпуснал газ.