Трима полицаи са пострадали по време на мача между ЦСКА 1948 и ЦСКА на стадион "Васил Левски" - това отчете пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Двама от тях, след като им е била оказана медицинска помощ, са се върнали отново на мястото на инцидента, за да оказват съдействие на своите колеги, тъй като единият е и началник на специализираните полицейски сили. Третото момче е ранено в коляното, наложили са се три шева, обобщи Стоянов след вчерашните сцени на националния стадион. 

Задържани са пет лица и е образувано досъдебно производство. "И към момента колегите работят, както по линия на футболното хулиганство, така и оперативни работници, които ще изяснят цялата ситуация и ще подведем лицата под отговорност", допълни служебният министър. Няма информация за пострадали фенове. 

Той обясни, че Министерството на вътрешните работи (МВР) е имало ангажимент към гостуващата публика, а домакините е трябвало да осигурят охраната на събитието чрез техните охранителни фирми и стюарди.

След като от полицията видяла, че стюардите и охранителната фирма не могат да се справят, се намесили. Благодарение на тяхната професионална и бърза реакция няма тежко пострадали и ситуацията е овладяна максимално бързо, заяви още Стоянов.

Плейофният двубой за класиране в Лигата на конференциите между ЦСКА-София и ЦСКА 1948 вчера беше прекъснат в 88-ата минута заради нахлуване на фенове на ЦСКА на терена. След намесата на полицията, мачът беше доигран същата вечер.