Той й е предложил това по време на скандала, при който полските власти обявиха, че е била задържана с крадена козметика на летище "Шопен" във Варшава.

Все още не е решено каква точно позиция ще заема Поптодорова, заяви пред в. "24 часа" Паси, но подчерта, че тя от години е член на Управителния съвет.

"Всяко зло за добро - американците, които загубиха един добър служител, го отстъпват на българите. Поптодорова е много стойностен професионалист и към днешно време може да се каже, че няма много такива", коментира бившият външен министър.

След инцидента на летището тя подаде оставка като директор на централноевропейския офис на Американския еврейски комитет (АЕК), където работеше от миналата година.

В първото си телевизионно интервю след скандала преди дни Елена Поптодорова отново заяви, че е станала жертва на активно мероприятие и се чувства "разчленена".

"Съдейки по източниците на поредицата от лъжи, мога само да направя обосновано предположение, че това са онези бизнес интереси, които не просто не желаят да излязат на светло, но и отказват да следват върховенството на закона и това е доказано. Моят опит с такива бизнес групировки или с такива бизнес сделки е сведен до желанието им да получат легитимация в САЩ, което не можеше да им бъде дадено”, заяви бившият ни посланик.