Инспекторатът на Върховната касационна прокуратура (ВКП) е образувала проверка за използване на документ с невярно съдържание, свързан с негови лични отношения, каза говорителят на Борис Велчев Стелиана Кожухарова, цитирана от "24 часа". Тя уточни, че в замисимост от резултатите ще се прецени дали Вичев има вина и ще се иска ли дисциплинарно наказание.

Списание "Правен свят" съобщи, че преди години Вичев е имал връзка със своя колежка от Софийската районна прокуратура, която родила дете, но той отказал да го признае. Заради това тя завела дело в съда. ДНК тест показал, че Вичев е баща на детето, той обаче представил документ, че му е правена вазектомия.
Съдът приел този документ и постановил, че Вичев не е баща на детето. Прокурорката обжалвала пред по-горна инстанция и подала и сигнал до Инспектората на ВКП.

Самият Вичо Вичев отказа коментар пред медиите.

След неговото оттегляне за поста апелативен прокурор утре кадровиците на съдебната система ще избират между Венцислав Андреев и Стойчо Ненков, предаде БТА.
Още един важен избор се очаква да бъда направен от ВСС - за председател на Апелативния специализиран съд. Кандидати са Веселина Вълева, Даниела Иванова, Красимира Костова, Любомир Крумов и Румяна Илиева.

Неотдавна друг висш магистрат - окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев, беше отстранен от поста за 6 месеца, след като лично главният прокурор поиска срещу него да бъде образувано дисциплинарно дело за уронване престижа на съдебната система. Оказа се, че Ванчев е подслушвал своя любовница - председател на районния съд в града, и така били записани разговори с висши магистрати и политици.