Бащата е шефът на автокъщата за луксозни коли "Софавто" Тони Златков, съобщи в. "24 часа".

"Не знам дали синът ми е добре. Моля ви, оставете ме, не мога да говоря в момента", каза той пред изданието.

След спешно заседание в Столичната полиция на цялото професионално ръководство на МВР на брифинг беше съобщено, че според близките сутринта 25-годишният мъж тръгнал с автомобила си за работа от семейната къща в село Герман. Около час по-късно - към 10,30 часа, по същия път минал баща му, който видял празната кола с отворена врата и подал сигнал на 112.

Зам.-директорът на СДВР старши комисар Борислав Борисов уточни, че при първоначалния оглед на автомобила на младия мъж, който се казва Адриан, не са открити следи от насилие. Намерени са обаче мобилният му телефон и лични документи.

Мястото се намира близо до гробищата в Герман, недалеч и от фамилното жилище.

Пред разследващите бащата заявил, че не е получавал заплахи и няма врагове, които да са способни да похитят сина му.

Засега версията за отвличането е само една от всички, няма основна, подчертаха от полицията.

Автомобилът - скъп "Мерцедес", беше откаран на паркинг на МВР.

Адриан Златков работи във фирмата на баща си като мениджър на външнотърговския отдел и поръчките. Той е собственик и на две свои еднолични фирми - "Соф сървисиз" и "НТТ Трейд".

Два пъти "Софавто" е палена до момента. Първият случай е от преди 5 години, като по него се води дело срещу длъжник на автокъщата.

През април тази година пък в нея изгоряха коли за над 1 млн лева. Полицията арестува двама души. Единият дължеше 30 000 лева за кола на изплащане, а другият - 230 000 лева за наем на строителна техника.