Със скандирания "Мъж, жена, деца - това е нашата страна", "Ние не мразим, говорим истина" и др. през централни столични улици премина "Поход на семейството". Инициативата се организира също в Пловдив и във Варна, предаде БТА.

Снимка: БТА

Организираме похода, защото заплахата за семействата продължава да е силна - имаме много разводи, много разрушени семейства, самотни родители, лош морал в обществото, лошо възпитание и искаме да защитим правата на децата и на родителите, да утвърдим брака между мъж и жена. Това каза за БТА Ивайло Тинчев, председател на Националната асоциация "Поход за семейството". Не са малко хората, които се включват в похода, а следващата седмица отново ще има събитие в подкрепа на семейството и брака. По думите му участниците в похода се включват с искане за здрави семейства, децата и родителите да имат добри взаимоотношения, в обществото да се изграждат морални ценности. В евентуални еднополови семейства ни притеснява това, че се опитват да наложат семействата си като модел, който да бъде предаден на поколенията, добави той. Според него, ако в училищата има обучение за еднополови бракове, все повече деца ще започнат да възприемат тази идея. Не искаме да има тази пропаганда, добави Тинчев.

Снимка: БТА

Подкрепяме утвърждаването на брака само от мъж и жена, в подкрепа на традиционните християнски семейни ценности, в защита на правата на родителите и децата, единодушни бяха участниците в похода. По думите на Петър Петров, участник в похода, е необходимо да има референдум, за да се произнесат хората по темата за семейството.

Снимка: БТА

Ние, като младо семейства, вярваме, че бъдещето на България зависи от семействата на мъж и жена, против сме "джендър идеологията", която само намалява морала на обществото ни, каза Катерина, също участник в похода.

Снимка: БТА

Подкрепяме християнското семейство от мъж, жена и деца. В Библията е казано, че семейството е от мъж и жена. Всяко дете има нужда от любовта на майката и стабилността на бащата, казаха Анелия и Цветан.

Снимка: БТА

Походът започна от пространството пред Народния театър "Иван Вазов", премина пред Съдебната палата и завърши в парка пред Националния дворец на културата, където за децата бяха организирани игри.

Снимка: БТА