За опашка на граничен пункт "Кулата" в съботния ден съобщи Нова телевизия. Още от рано стотици автомобили се струпаха на границата с Гърция, като чакането отнемаше около час.

Всички гишета работят, като автомобили се пропускат дори през лентата за автобуси. Отново на път за Гърция са и много румънски туристи. Натоварено е движението и в обратна посока - от южната ни съседка към България.

 Движението е интензивно на вход и на изход за леки автомобили на част от гранично контролно-пропускателните пунктове по границата с Румъния и Гърция, съобщиха и от Главна дирекция "Гранична полиция". Информацията е актуална към 13:00 часа днес.

По границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Кардам", "Видин" на изход за товарни автомобили, и на вход и изход за леки автомобили на "Дуранкулак", "Никопол", "Кардам" и "Видин".

Трафикът е интензивен на вход и изход за леки автомобили на ГКПП "Кулата" и "Маказа" на границата с Гърция. През граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата със Сърбия. На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Република Северна Македония и Турция.