Той е обвинен за това, че на неустановена дата през месец август 2012 г. в София, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8000 евро, е възбудил у собственик на транспортна фирма заблуждение, че срещу горепосочената сума служители от Министерството на транспорта ще му уредят управляваната от него фирма да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни.

ЕКМТ/СЕМТ представляват разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт.

Ангел Попов е с мярка за неотклонение „Подписка“. Разследването по случая продължава.

Проверката срещу зам.-министъра започна след сигнал от БСП в средата на октомври. Тогава от левицата съобщиха, че през 2012-2014 г., в качеството му на председател на браншова организация, Ангел Попов е събирал пари от колегите си с цел уреждане на разрешителни за превоз на товари. 

Самият Попов отхвърли тези обвинения, а от "Обединени патриоти", от чиято квота е в кабинета, го защитиха.

Това е претоплена гозба. Преди пет месеца част от бранша, който в момента претопля манджата, пак повдигаха този въпрос. Бяха ми извършени много сериозни проверки. Завел съм дело срещу един от хората, който е писал против мен. Сега ще заведа още две дела, включително срещу депутата от БСП Георги Свиленски”, заяви през октомври заместникът на Ивайло Московски.