Около 13.15 ч. днес на пътя между Лозенец и Китен полицейски служители се опитали да спрат за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат" със затъмнени стъкла, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Водачът обаче не се подчинил и не спрял на подаден сигнал със стоп палка от полицейските служители, а продължил с висока скорост в посока Китен.

На пътен възел край курортното градче, автомобилът е катастрофирал, а водачът го е изоставил и се е укрил.

Вижте снимки>>>

Във фолксвагена са открити 15 бежанци - двама мъже, три жени и 10 деца. Установено е, че колата е регистрирана на името на 78-годишен бургазлия. 

Екип на спешна медицинска помощ е оказал помощ на пострадалите. Бежанците са отведени в Районно управление – Приморско, където с помощта на преводач се установява самоличността им. Водачът на автомобила се издирва.

Районната прокуратура в Царево образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за каналджийство.

Вчера гранични полицаи пък задържаха трима рецидивисти, превозвали в колите си нелегални имигранти, съобщиха от пресцентъра на "Гранична полиция".

Групата от 19 чужди граждани е установена близо до българо-турската граница.

Граничен полицейски наряд от Малко Търново предприел проверка на три леки автомобила със софийска регистрация. Колите са спрени на черен път в граничната зона близо до село Индже войвода. В тях били намерени 14 нелегални имигранти. Близо до пътя са открити още петима от същата група.

Всичките чужденци - 16 мъже, 2 жени и 15-годишно момче, са без документи за самоличност. Първоначално заявили, че са сирийци, но след това станало ясно, че сред тях има афганистанци и иракчани.

Установено е, че те са преминали държавната граница в района на 74 гранична пирамида. Нелегалните имигранти са задържани, продължава установяването на самоличността им. Задържани са и шофьорите, които са от София. Справка в полицейските регистри сочи, че те са криминално проявени, многократно осъждани за взломни кражби.