Доведеният му брат Симо Крайчев беше осъден на 3 години лишаване от свобода, а бившата съпруга на Брендо - Моника Добринова, и сестра ѝ Десислава Дишлиева (съпруга на убития през 2005 г. Константин Дишлиев) бяха оправдани.

В началото на 2013 г. Софийският градски съд призна четиримата за виновни. Банев беше осъден на 7 и половина години затвор, а присъдите на другите трима бяха 3 години условно с 5 години изпитателен срок.

След това втората съдебна инстанция ги оправда, но Върховният касационен съд (ВКС) върна делото на апелативния съд за ново разглеждане, заради съществени процесуални нарушения, съобщи "Правен свят".

Пред Софийския апелативен съд прокуратурата поиска наказанието на Банев да бъде увеличено на 12 години затвор, но съдът не се съгласи с това.

Брендо е подсъдим по две обвинения - за участие в организирана престъпна група, която е изпрала над 20 млн. лв. от трафик на наркотици, и за извършването на повече от две финансови операции с пари, придобити отново от наркотрафик.

Според прокуратурата между 17 октомври 2002 г. и май 2005 г. Брендо и тримата му съучастници са превеждали пари от различни сметки в чужбина към "Прайвът файнанс юниън" АД, като знаели или предполагали, че средствата са придобити от продажба на дрога. След това изпрали парите в Италия и Испания.

През март миналата година Апелативният съд в Милано потвърди присъдата от 20 г. затвор за наркотрафик на Евелин Банев, наложена му на първа инстанция по делото "Кокаинови крале".

През месец май м.г. пък Брендо беше осъден от Букурещкия съд на 14 г. затвор по обвинения, че през април 2012 г. е внесъл на територията на Румъния над 51 кг кокаин.

През март 2013 година 10-годишната дъщеря на Банев - Лара, беше отвлечена и освободена след 47 дни в плен. Така и не беше потвърдено, че за нея е платен откуп, а извършителите не бяха открити.