На граничния пункт Кулата-Промахон, където пътникопотокът е най-голям, до 20.00 часа бяха отворени по четири платна на вход и четири на изход. Има възможност за допълнителни трасета на ГКПП Илинден и ГКПП Капитан Петко Войвода. Специално за ГКПП Кулата бяха увеличени хората на смяна.
Над 48 000 автомобила и над 145 000 души са преминали през граничния пункт от началото на почивните дни за Великден.

Въпреки че по всички основни пътни артерии в страната движението беше натоварено, нямаше струпване на автомобили или задръствания. Осигурено бе полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места, увериха от МВР.

Патрулиращи екипи дежуреха на входовете на областните центрове и столицата. "Зелена вълна", осигурена по няколко лъча в посока влизане в София, гарантираше оптимално придвижване на връщащите се от празнично пътуване. По 70 коли на минута са влизали в столицата само по АМ „Хемус“, уточниха още от вътрешното ведомство.

Полицаите основно обръщаха внимание на рисковите изпреварвания и несъобразената скорост. Повече полицаи контролираха движението по най-натоварените пътни участъци, сред които са още районът на "Дунав мост" и отсечката между Стара Загора и Бургас.
До 22 часа остана забраната за движение на тежкотоварните автомобили по първокласните пътища и по основните второкласни отсечки.

В същото време, въпреки че БДЖ обяви, че пуска 31 влака с допълнителни вагони за днес, по много от маршрутите те се оказаха недостатъчни и стотици хора пътуваха прави с часове, предаде bTV.
На гара Горна Оряховица по обяд напрежението ескалира. Пътуващите от София за Варна поискаха влакът да не тръгва, докато ръководството не разреши прикачването на допълнителни вагони. Това обаче не само, че това не се случи, но и последните четири вагона бяха опразнени и разкачени от композицията.