Сигналът от клона на Първа инвестиционна банка на ул. „Дончо Ватах” 28-30 е получен в 8.30 часа. Той е трябвало да отвори за клиенти в 9 часа.

По информация на БНР и БНТ, минути преди обира, банковият клон е бил зареден с около 200 000 лева. По-късно от банката потвърдиха, че по предварителни данни това е откраднатата сума.

Изпълнителният директор Васил Христов успокои клиентите, че парите са застраховани, така че няма от какво да се притесняват.

Клонът на банката отново работи.

Вижте снимки от мястото >>

Охранителните камери са заснели случилото се, като става ясно, че обирът е извършен за 93 секунди, предаде Националната телевизия.

Маскираните мъже, единият от които с оръжие, са влезли в офиса при отварянето му, когато в помещението са били само касиерките и охранителят. Нападателите са счупили стъклото на вратата, ударили с приклада на автомат бодигарда и заплашили служителите с оръжие. 

Охранителят е откаран с линейка в болница. От пресцентъра на "Пирогов" съобщиха, че мъжът има 5 рани в областта на главата, които са обработени и залепени. Направените снимки показват, че няма счупване на черепа. Не се налага пациентът да бъде приет в болница, затова е изписан за домашно лечение.

На място бе извършен оглед. Образувано е досъдебно производство. Работата по издирването и задържането на извършителите продължава.