На аеропорта е била организирана схема, от която са пострадали граждани, български евродепутати и високопоставени дипломати, предаде Дарик радио. Въпреки засилените мерки за сигурност и десетките камери, разположени на летището, това се е случвало системно.

Иванов разясни как са изчезвали вещите на пътниците: "Багажът преминава през видео контрол, след като се мине чекингът. Такъв багаж може да бъде наблюдаван от хората, които осъществяват видео контрола. Ако те са във връзка с хората, които товарят багажа в самолета, където няма видео камери, това може да даде отговор на въпроса как това се случва".

Министърът на транспорта Александър Цветков обаче съобщи, че е взел мерки срещу кражбите и от 3 месеца няма нито един сигнал за изчезнала вещ. Инсталирани са допълнителни камери, като броят на съоръженията за наблюдение надвишава 320. Засилен бил и контролът при пренасянето на багажа от летището до съответния самолет.

Според неофициална информация обаче, през летището в София се организира контрабанда и дори трафик на хора, допълва Дарик.