Служебното правителство назначи четирима нови областни управители - на Кърджали, Пловдив, Търговище и Хасково, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Със същото правителствено решение са освободени заемащите досега тези длъжности.

Област Кърджали

За областен управител на област Кърджали е назначен Ресми Мурад. По образование е финансист. От 2007 той година е кмет на община Ардино.

Област Пловдив

Христина Янчева поема поста областен управител на област Пловдив. Тя притежава дългогодишен управленски опит. От 2016 година е ректор на Аграрния университет в Пловдив.

Област Хасково

За областен управител на област Хасково е назначен Мехмед Атаман. Той е народен представител в 42-то и 43-то Народно събрание. Преди това е бил заместник областен управител на Хасково, както и зам.-кмет на община Хасково.

Област Търговище

Гюрсел Хасанов е назначен за областен управител на област Търговище. Икономист е по образование. Притежава дългогодишен управленски опит, като от май 2018 година до момента е директор на общинско предприятие в Търговище.

От постовете си са освободени досегашният областен управител на Кърджали Никола Чанев, на Пловдив Илия Зюмбилев, на Хасково Гинка Райчева и на Търговище Гергана Цонева. Причините за освобождаването им не се посочват от Министерски съвет.