Сигналът за жестокия челен удар, станал близо до бензиностанция "Лукойл", е подаден около 7.45 ч.

По първоначални данни лек автомобил „Опел Астра” с кърджалийска регистрация при разминаване странично се ударил в „Опел Корса”. Веднага след това астрата се блъска челно в лек автомобил „Мерцедес” с пловдивска регистрация. Шофьорът на опела е загинал на място, а четиримата му спътници и водачът на мерцедеса са откарани в болница. По-късно един от пътниците в астрата е починал, въпреки усилията на лекарите. Всички пострадали са със сериозни наранявания и фрактури, съобщи радио Пловдив.

Движението по Асеновградско шосе бе затруднено. Към 10 часа екипи на Бърза помощ извадиха тялото на загиналия от смачкания автомобил.


Това е поредната жестока катастрофа на този път. През февруари т.г. при челен удар между Опел "Астра" и Форд "Транзит" бяха ранени петима души, а през април 2008 г. седем младежи изгоряха живи в избухнал след челен удар автомобил.

По-късно от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пловдив съобщиха, че е установена самоличността на жертвите и ранените. Двамата загинали са 29-годишният шофьор на астрата, който е от село Яворово, община Черноочене и 32-годишният му спътник от село Житница, който е починал в болницата.

Другите трима пътници в опела, които са настанени в болница са 22-годишен младеж от Яворово с фрактури по тялото, 25-годишен от село Борош и 53-годишен мъж също от Яворово с множество травми по тялото.

Шофьорът на мерцедеса е 36-годишен пловдивчанин. Той също е в болница със счупена ръка и травми по тялото.