Със заявление, постъпило в 8.53 часа в деловодството на парламента, Стефанов е заявил, че остава независим депутат, съобщи зам.-председателят Мая Манолова в началото на днешното заседание.

Бившият шеф на НАП коментира пред Нова ТВ, че иска да гласува по съвест и се надява като независим нещо да зависи от него.

"Донякъде да", така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на въпрос дали е изненадан от решението му.
Той добави, че може да има някакви предположения за причините, но не може да бъде сигурен. Затова препрати журналистите да питат Стефанов.

"Отдавам напускането на Красимир Стефанов на задкулисието по начина, по който се управлява държавата днес. Никой от колегите ми не е знаел, както и аз”, каза Цецка Цачева.

Димитър Главчев пък коментира, че няма никакво напрежение. По думите му обаче достойното е, когато някой не е доволен и е избран с пропорционална листа, да напусне парламента.
Главчев добави, че има разлика "между това, което направи Влади Горанов, и всички останали".

Миналата седмица Владислав Горанов напусна групата на ГЕРБ, но той подаде оставка и като народен представител и ще се занимава с частни проекти.

В края на миналата година други двама депутати от партията - Георги Марков и Светлин Танчев, се отцепиха и станаха независими.
Така вече ГЕРБ е с трима депутати по-малко. 

Днес Марков коментира, че очаква още депутати да излязат от групата на ГЕРБ, макар да не е разговарял с тях. Той смята, че може дори да се съберат в група от над 10 депутати.

Марков изрази учудване, че точно Стефанов напуска, след като "седял зад г-н Цветанов и му правел данъчните проверки".

Красимир Стефанов ръководеше НАП през 2011 г., когато беше проверявано имотното състояние на Цветанов. Тогава Стефанов обяви, че няма никакво разминаване между доходите и разходите на семейството на вътрешния министър.

АНКЕТА: Очаквате ли още депутати да напуснат ГЕРБ?