В 12,04 часа днес Горанов е подал в деловодството заявление, в което декларира "личната си воля" и моли парламентът да прекрати пълномощията му.

"Напускам политиката, за да се опитам да запазя експертния си профил. Мотивите са свързани с това, че винаги съм искал да бъда експерт и да участвам в процесите като такъв", коментира по-късно пред „Фокус” той.

По думите му сега в парламента по никакъв начин не може да се прави реална политика и да бъда полезен както на тези, които са го подкрепили на изборите, така и на самия себе си. Затова предпочел да напусне и да запази позицията си на човек, който сред приятелите си винаги е бил експерт, професионалист и да продължа по пътя си, занимавайки се с частни проекти.

"Ако наблюдавате процесите през последните месеци, начинът, по който се прави политика в това НС лично мен като сравнително млад човек не ме удовлетворява”, добави Горанов.

Той уточни, че все още не е обмислил дали ще напусне ГЕРБ и не спомена нищо за бъдещите си отношения с партията.

По-рано обаче лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че той остава експерт на партията. Вчера провел разговор с Горанов, в който той го информирал, че ще подаде оставка. Борисов се съгласил с неговото решение.

Влади Горанов е един от най-добрите ни експерти. Още в началото на ГЕРБ го привлякох именно заради високата му експертиза. Винаги, когато имам аз или партията нужда от него, ще можем да го използваме с капацитета, който притежава. Пожелавам му успех и ще продължим да работим заедно”, каза още Борисов.

Преди дни, когато лидерът на ГЕРБ даде интервю за телевизионно предаване, беше взел със себе си именно Горанов, както и Ваньо Танов.

В парламента Горанов беше член на комисиите по икономика и бюджет и финанси, както и на комисията "Мишо Бирата".

В правителството на ГЕРБ той беше зам.-министър на финансите.