По-малкото момче е с 90% изгаряния, а по-големото - с 40% по цялото тяло.  Те са приети в "Пирогов".  Децата са с опасност за живота, каза  проф. Огнян Хаджийски, ръководител на клиниката по изгаряния в „Пирогов”, цитиран от "Фокус".

Инцидентът е станал около 15.40 часа. Момчетата са закачили оголени кабели до жп линията на гара Биримирци, край кръстовището на улиците "Мара Бунева" и "Одеса".

Според очевидци захранваща влакове жица с напрежение 25 хиляди волта е паднал върху осемгодишното дете. На помощ му се притекъл 17-годишния младеж, но също бил поразен от високото напрежение, предаде БНТ. Децата са ромската махала в "Орландовци".
Живеещите не далеч от жп линията, разказаха, че 8-годишният Васко  отишъл да налее вода, пътят му минавал през релсите. В този момент върху него паднала жицата. Момчето викало за помощ сестричката си. 17-годишно момче на колело се притекло на помощ, за съжаление и то попаднало в клопката на огромното напрежение - жица паднала и върху него.

Жиците са висели от мрежата заради поредното посегателство върху мрежата. На мястото са намерени дори уреди, с които е изрязан кабелът, предаде бТВ.
„Токът е ударил децата, защото има сериозен кабел на носещо въже с 25 хиляди волта напрежение, вследствие на което е провиснала другата част на кабела, между два стълба, на около 1,2 метра височина. Напрежението по него било 27 хиляди волта. От кабела липсват 50 метра", каза началникът на гара Биримирци Сашо Петров.

*Текстът е актуализиран към 20.30 ч.