Коментари - Две деца обгоряха тежко от захранващ кабел | Днес.dir.bg

Две деца обгоряха тежко от захранващ кабел

Две момчета - на 8 и 17 години, обгоряха тежко, слeд като бяха ударени от ток от прерязан захранващ кабел в столичния квартал "Орландовци".

Обратно в новината

Коментари - Две деца обгоряха тежко от захранващ кабел | Днес.dir.bg

Коментари

Абе малоумник! До 18 годишна възраст здравеопазването е безплатно за всечки, независимо от статуса на родителите!

Трябва да се съди общината! Опасности отвсякъде кабели, дупки, запушени канализации....Да си гледат малко и работата, не само да се чудят каква нова глоба, такса, данък да измислят... Персонална отговорност да сетърси на чиновниците!!

не ми пука, да не са кали

Да жалко за децата!Защо не накажат родителите,които са ги изпратили да крадат кабели!Не знам как да съм спокойна,като вчера когато заведох сина ми на доктор той ми рече-" Прекъсна ти са му здравните осигуровки и немога да му дам направление!" Защо са прекъснати ,когато е бил в Гимназията не знам!Няма кой да го прегледа!Докторът ми каза-"При частен доктор е около 25лв.!" Така го рече човекът,като че ли взимам 2000лв. заплата!Как да не побеснееш!Циганите са с права,а ние!Министъра на Здравеопазването да вземе мерки,че иначе ще фалира!

17 годишното дете е женено вече т.е. трябва да е в затвора за секс с малолетна, а другото е попивало знания вместо в училище на улицата от батковците как жица се краде

И сега - болниците пари нямат за нас с платени осигуровки, а мангалите ги лекуват! Министър Борисова не са ли ни нарушени правата на нас съвестните данъкопладци? Министър Цветанов докога ще се правите, че няма проблем с циганите? Кой ли е крал кабела, а? Не ни правете на идиоти, защото всичко това (и кражбата и лечението) го плащаме ние!

Е сега циганите да намерят "братята" си ,които са отрязали кабелите и да направят единственото,което им се отдава,бой с брадви и колове.

Почивните дни прекарвам на село,където90% населението са роми. Тези хора по цял ден ходят с каруци - чудят се от коя гора дърва да откраднат и коя нива с царевица да оберат.Вечерите са страшни за самотните вдовици,защото им обират мазетата с провизии.А да не ви казвам как се множат... В селото има училище,но не пускат децата си,защото нямали пари. Е, кажете ми тогава как ще се образова това ромско население???

Много ми е интересно защо никога не уточняват от какъв произход са , било и за дарения за деца лишени от родителски грижи на които Ани Салич ни казва да пращаме SMSi , толкова ли е трудно да се каже че са ромчета?

ае стига бе бате , какви хора сте вие бе , вие на тях викат че крадут ама крадут за левче два нали , а политицте колко крадут а питате ли се за тва те колко крадут , ние булгарите 1000 пути крадеме повече от циганите , заради политиците е и тая криза ! и все пак са деца те неса ли хора ? злобари такива ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

По-малкото момче е с 90% изгаряния, а по-големото - с 40% по цялото тяло. Какви сте неграмотници!!! ГОСПОД НАКАЗВА!!!!!!!!

27 киловолта не се интересуват от правата на циганите. А какво стана с циганите, които пребиха момчето във училището? Хелзинския комитет защо мълчи?

Легнала едната майка и се тръшка, и реве. А, бе, джанъм, аз ли подучих децата ти да крадат? Жалко за децата, че са се родили в неподходяща среда. Няма лоши деца, има кофти семейна среда

ами ако принудим законистите на България да напишат най-накрая закон скещу кражбата на метали (престъпленията и престъпниците)? Зная, че е дори абсурдно, защото ако не самите те, то техни фамилни фирми печелят от незаконното прекупвачество. Но от друга страна престъпник е не само извършителя, но и подбудителя. Да осъдим подбудителите, пък после ще видим резултата. Всеки депутат който откаже да участва в създаването или подписването на закон наказващ престъпление е престъпник, мислещ за собствения си интерес или за този на близкото си обкръжение!

абе вие луди ли сте бе?това са живи хора деца,кво значение има цигани или българи или германци са,тцтцтцтцтцт кви хора сте бездушни....децата душа берат те си мислат колко пари струва престоя в болница и колко е кабела.

Абе ти си луд май! Пробай се да гепиш ти кабела, и после пак, но "свише" ни се сърди, че ще те усмиваме и тебе по форумите!

При нормални обстоятелства бихме съжалявали,но обстоятелствата не са нормални.И аз имам финансови проблеми и издържам двама студенти,но не съм тръгнал да крада,а по цял ден се тровя и си вадя очите за да изкарам нещо за оцеляване.Ниско платен и високо квалифициран.Плащам данъци и всички останали рекети на държавата.Парите ми потъват в една бездънна яма наречена бюджет.От там попадат в едни джобове и край.Децата ми един ден ще станат висококвалифицирани специалисти и ще продължат традицията ако останат тук.А циганите които днес са деца утре когато моите работят за да хранят и тях макар и косвено ще крадат да повишават жизненото си равнище,за да имат сателитна чиния и плазма макар, че нямат какво да ядат всеки ден.Ще говорят развален български и ще се турчеят.Ще се плодят като зайци и ще мачкат всичко около себе си.Не ги мразя ,но не искам да бъда като тях,а те като мен.Тогава нещата ще са нормални и ще изпитам нормално човешко съчувствие,а не като сега безразличние и дори отвращение.Отвръщение от това,че те сами са си причинили това нещастие,а ние трябва да платим сметката,а после да се извиним на пострадалите.За това ,че не си знаят задълженията и не им пука.За това,че не желаят да станат нормални хора,а паразитират в/у нас.За това,че ако бяха нормални, обществото щеше да е по богато,а нямаше да се чудим как да изхраним с помощи и тях.Докато станем нормални ще е така макар и да е жалко ,но няма друг начин.

Господ си знае работата... който нарушава божиите заповеди му се връща... Нали се сещате " не кради!!!" Да, ама сичкото циган краде ..и тва е- чаветата си отиват.... А си мисля, че са ги учили мда крадат... така де нищо лично циганска работа!!!!

Някои пишещи и чудещи се тук не четат добре,никъде не пише за колело,а че проводника е на височина 5.6 м.,другото е никъде не пише ,че в тези кабели напрежението е от 27000 до 32 000 волта и при приближаване под 1.30 м. възниква волтова дъга и изгаря човек.Тези кабели не се полагат под земята,те са на стълбовете на електрифицираните линии.Никой не ги е карал да се качват там. Не се качвайте на неподвижни вагони ,които са под контактна мрежа,ОПАСНО Е !

Текста е обновен и затова част от написаното от мен не е точно по него ,а по написаното преди това!

по хоризонта казаха че цигането е бутало метална количка

Е вече и дървена няма да бута. Най-много с дървена да го добутат за последно до парцела и така.

Глада е по-силен от тока!!! Манговците са крали кабелите, става белята, чичковците бягат и излиза, че дяцата са минавали "случайно". Има час, минута за прекъсване на линията/токовата/ в диспечерите на БДЖ, с минути съвпада със злополуката нали?

ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПИТА КОЛКО МНОГО СТРУВА ЛЕЧЕНИЕТО НА КРАДЛИВИТЕ МАНГАЛЧЕТА ПРИ ТАЯ КРИЗА В БОЛНИЦИТЕ И ПАРИТЕ НЕ СТИГАТ ДАЖЕ ЗА СПЕШНИ СЛУЧАИ НА СЪВЕСТНИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ.

Съгласна съм с теб. Никой не е накарал циганите да крадат подобен кабел, пък и всичко останало. Жалко, че пострадаха децата, а не техните родители, баби и дядовци. Иначе, може пък господина да плати за охрана на циганите - до всеки циганин - чиновник. Тогава и Фандъкова ще му хареса. Фандъкова била виновна. Какви глупости.

Висящи кабели? Ами ако има дъжд? Знаете ли- оправете се с тези кабели, защото са заплаха за всички нас.

обърни се към най-близката циганска асоциация/фодация етц и ги попитай защо са си оставили децата наблизо като са рязали кабелите. справка:статията. чЕти, мА чукчи!

Това не са деца , това са детски мангали и щом е тръгнал да краде жици значи, някой човечец е щял да остане без ток ! Мангалите трябва да се затворят в резервати и да им се издава виза за да могат да излизат от резервата !

ситуация: 2 малки крадливи циганета, сваляли кабели от 5-6 метра височина и си 'свалили' и 40-90% изгаряния. Абе , що така нещо не ми е мъчно ???

Какви деца .. ? 17- годишен циганин сигурно вече е баща на няколко ... челяд храни ... крали са кабела ясно е ...

Не разбрах - карали колело или крали колело, или крали кабели?

Не бе, братле, с откраднато колело крали кабели!

преди да бяха съобщили,че са цигани, се сети. така е в природата - равновесие и всекимо заслуженото!

Току що съобщиха по btv новините: В циганска махала едни цигани се опитали да крадат и срязали високоволтов кабел 27 kV, оставяйки го да виси. Циганчета от същата махала отишли за вода с колелета, натъкнали се на висящия кабел и така станала белята.

Както винаги, от МВР нямат информация. Инак за циганетата хич не ми е жал. Даже смятам да ползвам опита след време,когато се появи Ку-Клукс-Клан в България (при сегашното развитие на нещата до 5 години). Нарязват се кабелите край някой цигaнски свинарник да се търкалят по земята и от бързопреминаващ автомобил без номера се разхвърлят около краищата на кабелите пакети захар, тарелки кебапчета и всякаква друга стръв.

Чета ти коментарите и не проумявам от какво е породена толкова много злоба в теб?

В началното и основното училище половината от класа ми бяха мангали. Растяхме заедно и не съвсем, по вина и наша, и тяхна. Когато комунизма си отиде и баща ми си взе земята, почнах да я работя. Същите екземпляри ги взимах на работа, плащах им повече от установенoтo от едрите риби с много земя в района, хранеха се в дома ми от това, което имаше и за нас. След време доживях да ми кажат: "Клали сме ви и пак ще ви колим". Те не жалят нито нас, нито децата си, затова и аз не смятам да ги ожалвам нито тях, нито децата им.

Циганетата са крали кабели, но ги е цапардосал ток. А който е писал статията няма ни най-малки познания по физика и дрънка глупости.

Жалк за децата, втори път няма да отидат да крадат кабели

Както казаха по новините - малките мангалчета са искали да откраднат кабела. Щяли да изкарат околко 450лв

Да , децата са циганета. Ей сега дадохоха повече инфо по новините по Нова тв. Циганите в квартала си казаха, че едното е било на 8 г. (уж отивало за вода) , а другото е на 16-17 и било ВЕЧЕ ЖЕНЕНО! А и явно точно преди това са опитали да откраднат въпросният проводник, пак от ...познайте кого... от циганите. Малкият се е казвал Васко. Това успях да разбера от новините. Но с 90 % изгаряне...се умира, няма да го бъде това дете. Над 40% е под въпрос по принцип, а тук имаме вече цели 90% ... този Васко, уви, май няма да го бъде. Но преди случката е имало опит за кражба на проводника и системите сами са изключили временно подаването на ток, след това пак се е включил тока автоматично и тогава е станало това с 2 циганета.

Не мога да повярвам. Гледам новините в момента. Родителите/роднините (роми), сами са срязали кабелите и са ги оставили по този начин. Затова това се е случило с децата им. Кабелът е срязан, разследващите са намерили дори "инструментите". Съжелявам да го кажа, но добре че не са били нечии други деца. И после госпожица ЛИЦЕМЕРИЕ от Българския Хелзингски комитет да защитава тези престъпници и убийци. Да затриеш собственото си дете си е истинско наказание. Жалко че тези хора са толкова близо до животните, че не биха могли да усетят болката от загубата в чисто човешки план...

Двете деца са мургави, а кабела са го срязали техните мургави родители, демек циганска работа !!!

Прегледах снимките.На едната се вижда пострадал а на другата мястото на инцидента.Пострадалия е с обгорели ръце.Имал е съпрекосновение с кабела.Второ журналистите за сетен път се доказват като невероятно некомпедентни драскачи.Захранващ кабел или проводник от 20kV далекопровод.На снимка 2 се вижда же-ре стълб.Ако е имало скъсам проводник и той е докосвал земята диспечера веднага е щял да бъде сигнализиран,че се "губи"фаза и ще изключи линията.За това има процедура и диспечерите на подстанции за това се взират в уредите по 24 часа в денонощието и по 7 дни в седмицата.Ако не е докосвал земята а е висял значи е пипнат с ръка.или е бил доближен на разстояние да "прескочи дъга"Виждал съм как подобна дъга овъглява птица кацнала в/у отворен високоволтов шалтер с катодна защита.Дъгата беше почти 20 см.,а птицата стана на въглен.При подобно скъсване когато няма контакт контролните уреди не винаги засичат повредата,ако няма голям товар.От всичко изнесено като снимки и текст по склонен съм да мисля,че са били пренебрегнати предупредителните надписи "Високо напрежение - ОПАСНО ЗА ЖИВОТА"и някой е решил да провери колко високо може да се покатери по жере-то.Възможно е да е имало опит за прекъсване на проводник и това да се е случило и да е станало причина за инцидента.Да се надяваме,че в следващия репортаж ще се изнесат повече подробности и журналиста преди да пише ще се консултира с електротехник и да описва нещата с точните имена.

А се почна от едно шадраванче с 220В. Сега киловолти, а претендират атомни реактори да управляват. Леле то света ще пропищи от нас!

Не от нас, а от тех - Ония същите дето след 50 г. ще са мнозинство. Те от сега са почнали експерименти за пренебрегване на мирния електрон. и превръщането на енергията в материя. И тъй като са на светлинни години в миналото по отношение на образованието, еми още много ще има да сгарят! Дай боже!!!

Егати държавата дето съм високоволтов кабел като си лежа на земята без защитата да ме е изключила. Егати?

Улиците "Мара Бунева" и "Одеса" не пресичат жп линия.Линията пресича ул."Лазар Михайлов",близо до гара Биримирци.Там има изкупвателен пункт за метални отпадъци,а срещу него е ромската махала. Децата вероятно са от живеещите там.

Хайде бе,пак циганета,какво да ги съжалявам?! 2 по-малко-ще се почерпя даже :) сега тук разни ще почнат да ми пишат за хуманност,човещина,било човешки живот,ала-бала...няма да ви взема под внимание!Тая паплач унищожава всичко по пътя си,краде,разнася болести,не плаща нищо,смърди...все другите са им виновни.Не ги ли видяхте в Ямбол!Гадост,гнус!Това хора ли са?!ПИТАМ!Български не могат да говорят,тръгнали правата да си търсят!На всичките крадливи циганета ток да им пуснат!Като видя котка по улицата ми става по-мъчно отколкото за тая сган!Никъде по света не ги искат!Останалото Боби в 17:20 го е написал.

Много точен коментар.

одобрявям !

Ако в теб не се намира и капка жал за обгорено малко дете, каквото и да е направило то, значи не си по-добър и от най-долния крадлив мангал, а вероятно си и по-лош.

Има срязан кабел. Хайде познайте кой го е срязал. Когато мангустите отрязаха захранващия ел.кабел от къщата на дядо ми, така оставиха кабела от уличната мрежа да виси.

Направо съм в шок и паника. Вървиш си, значи, или си караш колелцето по София - и джап! Стъпваш върху захранващ кабел под напрежение! Даже не е нужно и във фонтан да влезеш. Просто кабелчето кротко те чака на пътя ти. За това ли става дума?

Ако си ходиш, или си караш колеленцето най-спокойно, най-много некой пес да те уапе по задника! Ама ако извършваш противозаконна намеса връз кабела - еми Ом не прощава видно е (закона си е негов)! СЕГА РАЗБРА ЛИ!

Става въпрос за следното - вървиш си спокойно, а преди тебе некой отрязал кабел, че да го продаде, но защо му е да го обезопаси и хоп трескате тока. За съжаление мангалите започнаха да избиват и собствените си деца. Не, че не го правят ама................ Дано децата се оправят. Дано.А, ако държавата не се справи с циганите, то дано господ се погрижи за тях. Поведението им е убийствено за собствените им деца, пък и към нас.

Е да ама много случайности са на едно място: Случайно някой резнал кабелта, случайно "случайния" е любопитен, случайно "случайния" трябва да е сляп за да не различи жица за кабелна от жица за ВН, не случайно по жеретата ланаджии не ковът, а най-случайно "случайния" е уж случаен циганин. Еми неслучайно аз немога да повярвам, че има нещо случайно тука... Аритметиката е проста: случаен бял+ток=злополука, случаен циганин+ток=кражба+наказание.

Коментари - Две деца обгоряха тежко от захранващ кабел | Днес.dir.bg

Две деца обгоряха тежко от захранващ кабел

Две момчета - на 8 и 17 години, обгоряха тежко, слeд като бяха ударени от ток от прерязан захранващ кабел в столичния квартал "Орландовци".

Обратно в новината

Коментари - Две деца обгоряха тежко от захранващ кабел | Днес.dir.bg

Коментари

Абе малоумник! До 18 годишна възраст здравеопазването е безплатно за всечки, независимо от статуса на родителите!

Трябва да се съди общината! Опасности отвсякъде кабели, дупки, запушени канализации....Да си гледат малко и работата, не само да се чудят каква нова глоба, такса, данък да измислят... Персонална отговорност да сетърси на чиновниците!!

не ми пука, да не са кали

Да жалко за децата!Защо не накажат родителите,които са ги изпратили да крадат кабели!Не знам как да съм спокойна,като вчера когато заведох сина ми на доктор той ми рече-" Прекъсна ти са му здравните осигуровки и немога да му дам направление!" Защо са прекъснати ,когато е бил в Гимназията не знам!Няма кой да го прегледа!Докторът ми каза-"При частен доктор е около 25лв.!" Така го рече човекът,като че ли взимам 2000лв. заплата!Как да не побеснееш!Циганите са с права,а ние!Министъра на Здравеопазването да вземе мерки,че иначе ще фалира!

17 годишното дете е женено вече т.е. трябва да е в затвора за секс с малолетна, а другото е попивало знания вместо в училище на улицата от батковците как жица се краде

И сега - болниците пари нямат за нас с платени осигуровки, а мангалите ги лекуват! Министър Борисова не са ли ни нарушени правата на нас съвестните данъкопладци? Министър Цветанов докога ще се правите, че няма проблем с циганите? Кой ли е крал кабела, а? Не ни правете на идиоти, защото всичко това (и кражбата и лечението) го плащаме ние!

Е сега циганите да намерят "братята" си ,които са отрязали кабелите и да направят единственото,което им се отдава,бой с брадви и колове.

Почивните дни прекарвам на село,където90% населението са роми. Тези хора по цял ден ходят с каруци - чудят се от коя гора дърва да откраднат и коя нива с царевица да оберат.Вечерите са страшни за самотните вдовици,защото им обират мазетата с провизии.А да не ви казвам как се множат... В селото има училище,но не пускат децата си,защото нямали пари. Е, кажете ми тогава как ще се образова това ромско население???

Много ми е интересно защо никога не уточняват от какъв произход са , било и за дарения за деца лишени от родителски грижи на които Ани Салич ни казва да пращаме SMSi , толкова ли е трудно да се каже че са ромчета?

ае стига бе бате , какви хора сте вие бе , вие на тях викат че крадут ама крадут за левче два нали , а политицте колко крадут а питате ли се за тва те колко крадут , ние булгарите 1000 пути крадеме повече от циганите , заради политиците е и тая криза ! и все пак са деца те неса ли хора ? злобари такива ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

По-малкото момче е с 90% изгаряния, а по-големото - с 40% по цялото тяло. Какви сте неграмотници!!! ГОСПОД НАКАЗВА!!!!!!!!

27 киловолта не се интересуват от правата на циганите. А какво стана с циганите, които пребиха момчето във училището? Хелзинския комитет защо мълчи?

Легнала едната майка и се тръшка, и реве. А, бе, джанъм, аз ли подучих децата ти да крадат? Жалко за децата, че са се родили в неподходяща среда. Няма лоши деца, има кофти семейна среда

ами ако принудим законистите на България да напишат най-накрая закон скещу кражбата на метали (престъпленията и престъпниците)? Зная, че е дори абсурдно, защото ако не самите те, то техни фамилни фирми печелят от незаконното прекупвачество. Но от друга страна престъпник е не само извършителя, но и подбудителя. Да осъдим подбудителите, пък после ще видим резултата. Всеки депутат който откаже да участва в създаването или подписването на закон наказващ престъпление е престъпник, мислещ за собствения си интерес или за този на близкото си обкръжение!

абе вие луди ли сте бе?това са живи хора деца,кво значение има цигани или българи или германци са,тцтцтцтцтцт кви хора сте бездушни....децата душа берат те си мислат колко пари струва престоя в болница и колко е кабела.

Абе ти си луд май! Пробай се да гепиш ти кабела, и после пак, но "свише" ни се сърди, че ще те усмиваме и тебе по форумите!

При нормални обстоятелства бихме съжалявали,но обстоятелствата не са нормални.И аз имам финансови проблеми и издържам двама студенти,но не съм тръгнал да крада,а по цял ден се тровя и си вадя очите за да изкарам нещо за оцеляване.Ниско платен и високо квалифициран.Плащам данъци и всички останали рекети на държавата.Парите ми потъват в една бездънна яма наречена бюджет.От там попадат в едни джобове и край.Децата ми един ден ще станат висококвалифицирани специалисти и ще продължат традицията ако останат тук.А циганите които днес са деца утре когато моите работят за да хранят и тях макар и косвено ще крадат да повишават жизненото си равнище,за да имат сателитна чиния и плазма макар, че нямат какво да ядат всеки ден.Ще говорят развален български и ще се турчеят.Ще се плодят като зайци и ще мачкат всичко около себе си.Не ги мразя ,но не искам да бъда като тях,а те като мен.Тогава нещата ще са нормални и ще изпитам нормално човешко съчувствие,а не като сега безразличние и дори отвращение.Отвръщение от това,че те сами са си причинили това нещастие,а ние трябва да платим сметката,а после да се извиним на пострадалите.За това ,че не си знаят задълженията и не им пука.За това,че не желаят да станат нормални хора,а паразитират в/у нас.За това,че ако бяха нормални, обществото щеше да е по богато,а нямаше да се чудим как да изхраним с помощи и тях.Докато станем нормални ще е така макар и да е жалко ,но няма друг начин.

Господ си знае работата... който нарушава божиите заповеди му се връща... Нали се сещате " не кради!!!" Да, ама сичкото циган краде ..и тва е- чаветата си отиват.... А си мисля, че са ги учили мда крадат... така де нищо лично циганска работа!!!!

Някои пишещи и чудещи се тук не четат добре,никъде не пише за колело,а че проводника е на височина 5.6 м.,другото е никъде не пише ,че в тези кабели напрежението е от 27000 до 32 000 волта и при приближаване под 1.30 м. възниква волтова дъга и изгаря човек.Тези кабели не се полагат под земята,те са на стълбовете на електрифицираните линии.Никой не ги е карал да се качват там. Не се качвайте на неподвижни вагони ,които са под контактна мрежа,ОПАСНО Е !

Текста е обновен и затова част от написаното от мен не е точно по него ,а по написаното преди това!

по хоризонта казаха че цигането е бутало метална количка

Е вече и дървена няма да бута. Най-много с дървена да го добутат за последно до парцела и така.

Глада е по-силен от тока!!! Манговците са крали кабелите, става белята, чичковците бягат и излиза, че дяцата са минавали "случайно". Има час, минута за прекъсване на линията/токовата/ в диспечерите на БДЖ, с минути съвпада със злополуката нали?

ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПИТА КОЛКО МНОГО СТРУВА ЛЕЧЕНИЕТО НА КРАДЛИВИТЕ МАНГАЛЧЕТА ПРИ ТАЯ КРИЗА В БОЛНИЦИТЕ И ПАРИТЕ НЕ СТИГАТ ДАЖЕ ЗА СПЕШНИ СЛУЧАИ НА СЪВЕСТНИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ.

Съгласна съм с теб. Никой не е накарал циганите да крадат подобен кабел, пък и всичко останало. Жалко, че пострадаха децата, а не техните родители, баби и дядовци. Иначе, може пък господина да плати за охрана на циганите - до всеки циганин - чиновник. Тогава и Фандъкова ще му хареса. Фандъкова била виновна. Какви глупости.

Висящи кабели? Ами ако има дъжд? Знаете ли- оправете се с тези кабели, защото са заплаха за всички нас.

обърни се към най-близката циганска асоциация/фодация етц и ги попитай защо са си оставили децата наблизо като са рязали кабелите. справка:статията. чЕти, мА чукчи!

Това не са деца , това са детски мангали и щом е тръгнал да краде жици значи, някой човечец е щял да остане без ток ! Мангалите трябва да се затворят в резервати и да им се издава виза за да могат да излизат от резервата !

ситуация: 2 малки крадливи циганета, сваляли кабели от 5-6 метра височина и си 'свалили' и 40-90% изгаряния. Абе , що така нещо не ми е мъчно ???

Какви деца .. ? 17- годишен циганин сигурно вече е баща на няколко ... челяд храни ... крали са кабела ясно е ...

Не разбрах - карали колело или крали колело, или крали кабели?

Не бе, братле, с откраднато колело крали кабели!

преди да бяха съобщили,че са цигани, се сети. така е в природата - равновесие и всекимо заслуженото!

Току що съобщиха по btv новините: В циганска махала едни цигани се опитали да крадат и срязали високоволтов кабел 27 kV, оставяйки го да виси. Циганчета от същата махала отишли за вода с колелета, натъкнали се на висящия кабел и така станала белята.

Както винаги, от МВР нямат информация. Инак за циганетата хич не ми е жал. Даже смятам да ползвам опита след време,когато се появи Ку-Клукс-Клан в България (при сегашното развитие на нещата до 5 години). Нарязват се кабелите край някой цигaнски свинарник да се търкалят по земята и от бързопреминаващ автомобил без номера се разхвърлят около краищата на кабелите пакети захар, тарелки кебапчета и всякаква друга стръв.

Чета ти коментарите и не проумявам от какво е породена толкова много злоба в теб?

В началното и основното училище половината от класа ми бяха мангали. Растяхме заедно и не съвсем, по вина и наша, и тяхна. Когато комунизма си отиде и баща ми си взе земята, почнах да я работя. Същите екземпляри ги взимах на работа, плащах им повече от установенoтo от едрите риби с много земя в района, хранеха се в дома ми от това, което имаше и за нас. След време доживях да ми кажат: "Клали сме ви и пак ще ви колим". Те не жалят нито нас, нито децата си, затова и аз не смятам да ги ожалвам нито тях, нито децата им.

Циганетата са крали кабели, но ги е цапардосал ток. А който е писал статията няма ни най-малки познания по физика и дрънка глупости.

Жалк за децата, втори път няма да отидат да крадат кабели

Както казаха по новините - малките мангалчета са искали да откраднат кабела. Щяли да изкарат околко 450лв

Да , децата са циганета. Ей сега дадохоха повече инфо по новините по Нова тв. Циганите в квартала си казаха, че едното е било на 8 г. (уж отивало за вода) , а другото е на 16-17 и било ВЕЧЕ ЖЕНЕНО! А и явно точно преди това са опитали да откраднат въпросният проводник, пак от ...познайте кого... от циганите. Малкият се е казвал Васко. Това успях да разбера от новините. Но с 90 % изгаряне...се умира, няма да го бъде това дете. Над 40% е под въпрос по принцип, а тук имаме вече цели 90% ... този Васко, уви, май няма да го бъде. Но преди случката е имало опит за кражба на проводника и системите сами са изключили временно подаването на ток, след това пак се е включил тока автоматично и тогава е станало това с 2 циганета.

Не мога да повярвам. Гледам новините в момента. Родителите/роднините (роми), сами са срязали кабелите и са ги оставили по този начин. Затова това се е случило с децата им. Кабелът е срязан, разследващите са намерили дори "инструментите". Съжелявам да го кажа, но добре че не са били нечии други деца. И после госпожица ЛИЦЕМЕРИЕ от Българския Хелзингски комитет да защитава тези престъпници и убийци. Да затриеш собственото си дете си е истинско наказание. Жалко че тези хора са толкова близо до животните, че не биха могли да усетят болката от загубата в чисто човешки план...

Двете деца са мургави, а кабела са го срязали техните мургави родители, демек циганска работа !!!

Прегледах снимките.На едната се вижда пострадал а на другата мястото на инцидента.Пострадалия е с обгорели ръце.Имал е съпрекосновение с кабела.Второ журналистите за сетен път се доказват като невероятно некомпедентни драскачи.Захранващ кабел или проводник от 20kV далекопровод.На снимка 2 се вижда же-ре стълб.Ако е имало скъсам проводник и той е докосвал земята диспечера веднага е щял да бъде сигнализиран,че се "губи"фаза и ще изключи линията.За това има процедура и диспечерите на подстанции за това се взират в уредите по 24 часа в денонощието и по 7 дни в седмицата.Ако не е докосвал земята а е висял значи е пипнат с ръка.или е бил доближен на разстояние да "прескочи дъга"Виждал съм как подобна дъга овъглява птица кацнала в/у отворен високоволтов шалтер с катодна защита.Дъгата беше почти 20 см.,а птицата стана на въглен.При подобно скъсване когато няма контакт контролните уреди не винаги засичат повредата,ако няма голям товар.От всичко изнесено като снимки и текст по склонен съм да мисля,че са били пренебрегнати предупредителните надписи "Високо напрежение - ОПАСНО ЗА ЖИВОТА"и някой е решил да провери колко високо може да се покатери по жере-то.Възможно е да е имало опит за прекъсване на проводник и това да се е случило и да е станало причина за инцидента.Да се надяваме,че в следващия репортаж ще се изнесат повече подробности и журналиста преди да пише ще се консултира с електротехник и да описва нещата с точните имена.

А се почна от едно шадраванче с 220В. Сега киловолти, а претендират атомни реактори да управляват. Леле то света ще пропищи от нас!

Не от нас, а от тех - Ония същите дето след 50 г. ще са мнозинство. Те от сега са почнали експерименти за пренебрегване на мирния електрон. и превръщането на енергията в материя. И тъй като са на светлинни години в миналото по отношение на образованието, еми още много ще има да сгарят! Дай боже!!!

Егати държавата дето съм високоволтов кабел като си лежа на земята без защитата да ме е изключила. Егати?

Улиците "Мара Бунева" и "Одеса" не пресичат жп линия.Линията пресича ул."Лазар Михайлов",близо до гара Биримирци.Там има изкупвателен пункт за метални отпадъци,а срещу него е ромската махала. Децата вероятно са от живеещите там.

Хайде бе,пак циганета,какво да ги съжалявам?! 2 по-малко-ще се почерпя даже :) сега тук разни ще почнат да ми пишат за хуманност,човещина,било човешки живот,ала-бала...няма да ви взема под внимание!Тая паплач унищожава всичко по пътя си,краде,разнася болести,не плаща нищо,смърди...все другите са им виновни.Не ги ли видяхте в Ямбол!Гадост,гнус!Това хора ли са?!ПИТАМ!Български не могат да говорят,тръгнали правата да си търсят!На всичките крадливи циганета ток да им пуснат!Като видя котка по улицата ми става по-мъчно отколкото за тая сган!Никъде по света не ги искат!Останалото Боби в 17:20 го е написал.

Много точен коментар.

одобрявям !

Ако в теб не се намира и капка жал за обгорено малко дете, каквото и да е направило то, значи не си по-добър и от най-долния крадлив мангал, а вероятно си и по-лош.

Има срязан кабел. Хайде познайте кой го е срязал. Когато мангустите отрязаха захранващия ел.кабел от къщата на дядо ми, така оставиха кабела от уличната мрежа да виси.

Направо съм в шок и паника. Вървиш си, значи, или си караш колелцето по София - и джап! Стъпваш върху захранващ кабел под напрежение! Даже не е нужно и във фонтан да влезеш. Просто кабелчето кротко те чака на пътя ти. За това ли става дума?

Ако си ходиш, или си караш колеленцето най-спокойно, най-много некой пес да те уапе по задника! Ама ако извършваш противозаконна намеса връз кабела - еми Ом не прощава видно е (закона си е негов)! СЕГА РАЗБРА ЛИ!

Става въпрос за следното - вървиш си спокойно, а преди тебе некой отрязал кабел, че да го продаде, но защо му е да го обезопаси и хоп трескате тока. За съжаление мангалите започнаха да избиват и собствените си деца. Не, че не го правят ама................ Дано децата се оправят. Дано.А, ако държавата не се справи с циганите, то дано господ се погрижи за тях. Поведението им е убийствено за собствените им деца, пък и към нас.

Е да ама много случайности са на едно място: Случайно някой резнал кабелта, случайно "случайния" е любопитен, случайно "случайния" трябва да е сляп за да не различи жица за кабелна от жица за ВН, не случайно по жеретата ланаджии не ковът, а най-случайно "случайния" е уж случаен циганин. Еми неслучайно аз немога да повярвам, че има нещо случайно тука... Аритметиката е проста: случаен бял+ток=злополука, случаен циганин+ток=кражба+наказание.