Тя съобщи пред "Фокус" в края на работния ден преди Разпети петък, че е разговаряла току-що с министър-председателя, след като днес от 9 часа до 15 часа той е водил преговорите.

Работниците и служителите ще получат по около заплата и половина на човек, като ще могат да ги изтеглят утре сутринта, уточни Караянчева. Средната заплата в дружеството е около 380 лева.
Средствата за заплатите са от продажбата на "Горубсо" - Мадан, на обединението "Върба Батанци".

За останалата част от заработените възнаграждения преговорите продължават и след Великден, каза Караянчева.

Преди дни финансовият министър Симеон Дянков заяви, че най-вероятно парите ще бъдат преведени преди Великден. Няма обаче обяснение защо не се изплащат всички дължими пари - за около половин година. От сделката Захариев е получил 30 милиона лева, но половината отиват веднага за банката кредитор.

Според председателя на Федерация "Металургия" при КТ "Подкрепа" Людмил Павлов ключова роля в постигнатото споразумение за частичното изплащане е изиграл социалният министър Тотю Младенов.
Преговорите за нов инвеститор, който да приложи оздравителен план в закъсалия комбинат, вървят много добре и вероятно до месец ще има решение, смята Павлов. Той заяви, че протестите на работниците ще продължат до изплащането на всички дължими заплати и намирането на нов инвеститор в дружеството.

Утре Бойко Борисов и вицепремиерът Симеон Дянков ще бъдат в Областната управа в Кърджали, а по-късно и в Мадан, където ще се срещнат с работниците от ГОРУБСО, на които заплатите вече бяха изплатени - отново след протест.