Борисов спря обществени поръчки на Министерството на спорта

stat
15:27  |  28 декември 2016 | Политика / Редактор Десислава Димитрова /  
Само преди дни Бойко Борисов нареди на министрите да не сключват поръчки Само преди дни Бойко Борисов нареди на министрите да не сключват поръчки
Сн.: БГНЕС

По нареждане на министър-председателя Бойко Борисов Министерството на младежта и спорта спира две обществени поръчки, съобщи правителствената пресслужба.
Те са за извършване на физическа охрана на сгради и обекти на ведомството и за избор на мобилен оператор за нуждите на ведомството.

"За да се прекратят съмненията за целесъобразността на поръчките, премиерът Борисов поиска избирането на доставчик на услугите да бъде оставено на служебното правителство", се казва в официалното съобщение.

Двете обществени поръчки са регулярни и бяха обявени преди Коледните празници предвид изтичането на действащите договори. Максималната прогнозна стойност на поръчката за физическа охрана е 220 000 лева без ДДС, а за мобилен оператор – 70 000 лева без ДДС.

Решението да бъдат обявени е взето от администрацията на Министерството на спорта, с цел да не бъде възпрепятствана работата на министерството в първите месеци на 2017 година, поясниха все пак от кабинета.

От Спортното министерство пък подчертаха, че въпреки спирането им "двете обществени поръчки са регулярни и бяха обявени преди коледните празници предвид изтичането на действащите договори".

Преди дни, на едно от последните заседания на кабинета в оставка, Борисов нареди на министрите:  

"Едно нещо препоръчвам, ако искате – забранявам ви: спирате всякакви обществени поръчки. Ако има нещо неизбежно, което да се прави, търсите администрацията на новоизбрания президент Радев и ако са съгласни, за да има приемственост и да не бъдем обвинявани, тогава продължавате".
Последно в Политика


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.