А в събота вечерта ще отида на църква в Банкя, каза още той, предаде БТА.

Днес Борисов направи заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев проверка на строителството на магистрала "Тракия", която ще свързва Стара Загора и Нова Загора.
"Тази магистрала я взехме от нива, разорахме я, засяхме я и ще я ожънем", заяви министър-председателят, цитиран от БГНЕС.
Строителите обещаха на премиера, че за празника на Стара Загора – 5 октомври, кръговото движение на автомагистралата ще бъде заменено с пътна детелина.

"Станишев като не е правил магистрали да не разнася бурканчета по телевизиите и да разправя, че строим с некачествени материали", каза още Борисов по повод обвиненията на БСП, че магистралата се строи върху пепел.
Преди два дни в присъствие на депутати от опозицията трябваше да бъдат взети проби, които да бъдат изпратени в лаборатория, но дъждът попречи.

Относно думите на президента Георги Първанов, че всички политици на прехода трябва да си ходят, Борисов заяви: "Да си заминават всички, които вече 22 години тормозят държавата. Ние сме най-младата партия, която е управлявала страната. Имаме още какво да свършим", цитира го Дарик радио.

Борисов отказа да говори за президентската кандидатура на ГЕРБ, но отвърна на питане как ще се справи без помощта на ДПС, без която досега никоя партия не можеше. 
"Ние сме доказали, че разчитаме само на нашите сили. Ние можем да бием на избори, да управляваме без ДПС и ако някой е говорил за партия-държава през тия 22 години на прехода, това беше ДПС. Тя участваше във всички предходни правителства. Пожелавам им да си намерят добър кандидат, да се явят срещу нас на изборите, а народът ще преценява", категоричен бе премиерът.

По-рано днес се разбра, че по повод обвиненията на социалистите около скандала с агитацията на ученици от ГЕРБ-Пещера, Бойко Борисов е заявил, че БСП му е опорочило детството, принуждавайки го да носи червена връзка.