Германски политик беше нападнат по време на предизборна кампания днес - поредният от серия подобни инциденти преди изборите за Европейски парламент следващата седмица, предадоха ДПА и БТА.

Полицията съобщи, че мъж е ударил и ритнал депутата от Бундестага (германския парламент) Рудерих Кизеветер до предизборна шатра в Аален, източно от Щутгарт. Кизеветер, представител на десноцентристкия Християндемократически съюз (ХДС), е получил леки наранявания при нападението.

Заподозреният, който е известен на полицията, е избягал след нападението. Полицията продължава разследването, съобщи говорител.

Местният вестник "Швабише пост" (Schwabische Post) съобщи, че заподозреният е кандидат за местен съветник от партия, близка до крайнодясното движение "Керденкер", което стана известно по време на пандемията от COVID-19.

Кизеветер разказа пред изданието, че е бил нападнат вербално, а след това и физически. "Не знаех кой е този човек. Казах му да спре, а той събори покрива на предизборната шатра", добави той.

Нападението е станало, след като депутатът се е опитал да снима мъжа. Полицията пристигнала малко след това. Кизеветер заяви, че е предложил да не се повдигат обвинения, ако въпросното лице се извини.

Поредица от нападения срещу политици и агитатори от всички партии в навечерието на европейските избори шокираха Германия, отбелязва ДПА.