42-годишен мъж е загинал, а четирима души и бебе са в болница след челна катастрофа на Подбалканския път София - Бургас, в района на карловското село Певците.

Сигналът за тежката катастрофа между селата Иганово и Кърнаре е получен в полицията след 18.30 ч. При неизяснени все още обстоятелства челно са се сблъскали два леки автомобил БМВ и "Ауди А5", съобщиха от областната дирекция на МВР в Пловдив.

Пристигналите на място екипи на Районното управление в Карлово и Спешна помощ са констатирали смъртта на 42-годишния водач, който е бил затиснат в БМВ-то. Пострадали са и пътувалите заедно с него - 42-годишна жена, която по неофициална информация е в критично състояние, и дете на около 1 година. Бебето заедно с трети пътник от автомобила са откарани в карловската болница с охлузвания и без опасност за живота. 

Медицинска помощ се оказва и на друга - жена на 56 години, и на мъж на 59 години, които са пътували в "Ауди"-то. Автомобилът е управляван от 26-годишен шофьор, чиито проби за алкохол и наркотици са отрицателни. 

На местопроизшествието се извършва оглед, а движението е спряно. На място са екипи на полицията в Карлово и пожарната служба. Няма обходен маршрут, заради което са се образували километрични опашки.