Той пресметнал колко време отнема прерязването на 2000 лентички.
"Ако се приеме, че по 1-1,5 часа отиват за една лентичка, на ден се прерязват не повече от пет. Ако сложиш тези 2000 лентички делено на 5 се получава 400 дни, а той е на власт от 700", обясни сметките си Кутев пред БНТ, цитиран от БГНЕС.

"Аз като кмет си започвах обектите като южната дъга на Околовръстното и сега си ги откривам", обясни в интервю вчера Борисов по повод рязането на ленти.

По думите на Кутев през последните 2 години, откакто в България управлява правителството на ГЕРБ, се случва пълна подмяна на дневния ред. Населението обеднява, а премиерът говори за автомагистрали.
"Но колко автомагистрали е построил Борисов? По-малко от 30 км, а в същото време второкласната пътна мрежа се разпада. Нагло е да си мислиш, че нещата започват от теб", заяви той.
По думите му в България е имало магистрали още преди идването на власт на Борисов.

Според Кутев правителството е допуснало две елементарни грешки - забавянето на разплащанията, което е поставило в много тежки условия средния и дребния бизнес; освен това Бойко Борисов не бил реален герой, а виртуален.
"Всичко, което той прави няма реалност, няма реално действие. Той открива разни неща, след което се показва по телевизията, но няма реално действие. Той толкова много ни говори от телевизора, десетки пъти. Но той няма кога да свърши тази дейност", заяви Кутев.