Той каза това пред журналист по повод коментар на бившия премиер Сергей Станишев, на когото вчера бе повдигнато обвинение за това, че е изгубил 7 секретни папки, в които се съдържа държавна тайна.

На излизане от следствието лидерът на БСП заяви вчера, че прокуратурата действа тенденциозно, тъй като още преди 6 месеца от партията са подали сигнал за това, че вицепремиерът е оповестил секретно споразумение между БНБ и Министерски съвет, сключено по времето на предишния кабинет, но не последвало нищо.
Това е споразумението, с което пари от фискалния резерв бяха налети в българска частна банка. Целта му била стабилизация на банковата система.
"Дянков след това излъга, че го декласифицирал. Споразумението обаче пристигна в секретната секция на парламента", каза Станишев.

Борис Велчев заяви, че сигналът, подаден от Коалиция за България, е разпределен на прокурор, дори проверката вече е приключила, предаде БТА. Той обаче не уточни какво е заключението, като обясни, че прокурорът, който наблюдава случая, ще прецени какъв да е по-нататъшният му ход.

Вчера Станишев заяви още, че при предишното управление той не е оказвал натиск върху прокуратурата, за разлика от Бойко Борисов, който с изказванията си практически давал указания на обвинителите какво да правят.
Днес Борис Велчев потвърди, че по времето на кабинета на Тройната коалиция прокуратурата не е била притискана.