Очаква се заседанието да започне в 13,30 часа на 24 декември, а малко преди това ще има и среща на парламентарната група.

Не е ясно дали Местан ще присъства, но ако той не е там, заседанието ще се води от зам.председател. Централният съвет е органът, пред който Местан може да подаде оставка, обясниха депутати. Тъкмо това се очаква да е основна точка в дневния ред. Според устава Централният съвет може да се свика или от председателя, или по искане на една трета от членовете му, съобщи "Стандарт".

Решаващото за Местан заседание е точно на рождения му ден, когато става на 55 г. 

Членовете на Централния съвет на ДПС по спешност прекъснаха още на обяд в сряда ваканциите си. Тези от тях, който бяха по регионите си, тръгнаха към София.
На заседанието на съвета не се очаква да присъства лично Доган. Но цял ден в сряда висшите кадри на движението имаха срещи с него.

Ще има ли ДПС нов председател?

Лютви Местан мълчи по въпроса. Последна следа за него даде посланикът на Турция за България Сюлейман Гьокче, който в своя Twitter акаунт пусна снимки с Лютви Местан. Вижда се как му подарява подарък за рождения ден, който обаче е утре, коментира novanews.
Лидерът на ДПС Лютви Местан не е със свалена охрана, съобщиха пред БНР от Националната служба "Охрана".
От службата отказват да уточнят дали охраната е намалена, но бяха категорични, че появилите се медийни информации, че Местан вече не се охранява, не отговаря на истината. 


Какво ще стане - знае само Доган

Дали ще стане въпрос за оставки знае само почетният ни председател, както и какъв точно ще е дневният ни ред, коментира пред "Дневник" член на ръководството на ДПС. По думите му не е изключено и да се стигне до оставка на Лютви Местан.

Местан все още не е коментирал публично какъв е неговият прочит на словото на Доган и дали след медийните атаки ще се оттегли сам. Телефонът му е изключен през целия ден.

Приятел на Доган: Не пие от 6 месеца

Още в словото си за миналата Коледа Ахмед Доган е намекнал за първите грешки, които е направил Лютви Местан, това заяви пред Нова телевизия един от приятелите на Доган – проф. Димитър Тадаръков.

Не съм изненадан от речта на Доган. Той е един изключителен ум, той е учен и изследовател, политиката му е в кръвта и е голям бохем. Едно негово интервю ще разбуди политическата обстановка. Доган мисли с пет-десет години напред. Ако някой някъде е сгрешил в политическата игра, той напуска партията, но това са вътрешни техни отношения", каза още Тадаръков.

По думите му още от 2001 година в политическата програма на Доган се призовава да се купува българска стока. Самият той отбягвал срещите с турски лидери, защото ДПС е българска партия.

"Не се появява сред много хора, защото има такова възпитание. Той е стеснителен. Мисли, че винаги трябва да казва истината, а тя много боли", допълни Тадаръков.

По повод коментара на лидера на ДСБ Радан Кънев, че това е една пиянска реч, той заяви, че Доган не пиел алкохол от 6 месеца.