Тези прояви разпалиха дебати за миграцията и сигурността.

Полицията в западния германски град Кьолн съобщи, че подадените жалби за прояви на насилие в новогодишната нощ са 516, 40 процента от тях са за сексуална агресия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Заподозрени са 19 души. Арестуван е 19-годишен мароканец, заподозрян за кражба на мобилни телефони.

По данни на полицията повечето от над 500-те жалби в Кьолн са срещу кандидати за убежище и чужденци, живеещи нелегално в Германия.

Не е ясно дали канцлерът Ангела Меркел ще произнесе реч от името на коалиционното правителство по време на заседанието на долната камара на германския парламент - Бундестага. 

В отговор на нападенията тя поиска по-строги закони за депортиране

Възможно е канцлерът, който все още не е получил подкрепа от управляващата коалиция за предложените законови промени, да се позове на нападенията в Кьолн в реч за европейската политика към миграцията, посочва ДПА.

Консервативният Християндемократически съюз на Меркел и левият коалиционен партньор - Социалдемократическата партия, ще обсъждат днес как да реагира правителството.

В новогодишната нощ около 1000 мъже, голяма част от тях пияни, са се струпали около централната гара в Кьолн. Повечето са имали вид на хора от северноафрикански или арабски произход, напомня ДПА.