Мъжът с инициали Б. М. е обявен за общодържавно издирване, след като изчезнал през нощта на 4-ти срещу 5-ти юни, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград. По-късно Дарик съобщи, че изчезналият е Борис Марков.

По информация на любители на рафтинга, които редовно идват за спускания в бързите води на Струма, изчезналият не се е качвал на лодка, предаде БТА. Той е бил на гости в лагера на свои приятели - любители на природата и екстремните спортове.

Групата пристигнала с намерение да се спусне по реката в неделния ден, пише местният вестник "Струма". В петък вечерта всички си легнали, но на сутринта младият мъж бил изчезнал. Версията е, че или се е спуснал с лодката сам през нощта и буйните води на реката са го отнесли, или пък е наблюдавал отстрани реката и е паднал в нея. 
На сутринта в неделя кметовете по поречието на река Струма били вдигнати на крак и събрали екипи, за да огледат речното корито.

Проверявани са бреговете на реката от село Рибник, община Петрич, до мястото, където е бил базиран лагерът. Десетки жители в общините Кресна, Струмяни и Сандански се включиха в акцията по издирване на изчезналия любител на рафтинга. 40 полицаи от столицата пристигнаха вчера към обяд, за да се включат в издирването. Претърсено е цялото поречие на Струма до границата с Гърция.