Първоначално Иван Стоянов не подал сигнал в полицията, но по-късно размислил и се обадил в районното управление.

"Около 14:30 минавах с колата си по бул. България и бетонен къс падна върху колата ми. За щастие бях сам, само с кученцето ми до мен, и пострадали няма. Шокирах се, веднага отбих колата и разбрах какво се е случило."

"Доста се зарадвах, ако трябва да съм откровен, че съм извадил късмет. Друг на моето място можеше да няма този късмет", каза още Иван.

Пораженията върху колата са спукано предно стъкло и огънат преден капак.

Иван смята, че по-важното е районът да се обезопаси, за да не се случват повече такива инциденти. На задната седалка на колата му има бебешко столче, но за щастие, бебето не е било в него в този момент.

Инж. Васил Начевски, дирекция "Транспортна инфраструктура" към Столична община, призна, че е трябвало да се реагира по-рано на състоянието на моста.  "Съоръжението е на около 30 години и не му е правен основен ремонт. То е част от републиканската пътна мрежа."

Той увери, че веднага ще се предприемат мерки за обезопасяване, като се махнат парчетата от тротоарната конзола, съвместно с АПИ.

Ремонти са извършвани само на настилката.

Инж. Начевски не можа да каже кога последно е правена проверка на място, но каза, че проверките на съоръженията били периодични.

По-рано днес беше съобщено, че част от светофарна уредба в тунела "Правешки ханове" е паднала.

На 5 февруари лампа падна в тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус" и уби жена.