Парче бетон от мост падна върху кола в София

Бетонен къс от мост над Околовръстния път в София падна преди два дни върху автомобил, съобщи потърпевшият шофьор пред NOVA.

Обратно в новината

Коментари - Парче бетон от мост падна върху кола в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смело твърдя, че това е невежество. Българско. Типично по български. Вече 20 години тук функционират западни фирми с невероятна, на световно ниво строителна химия и изследвания, с лек за всяка болка на камък, бетон, скала, тухла, зидария, основа, теч. НО....и там работят българи. Българи, непознаващи структурите на държавата, негодни да се рекламират в точните инстанции и служби и да консултират и търгуват. Но... всъщност...за тези търговски мениджъри и консултанти има ли някъде, в някой сайт кой е отговорен за водоизточници, водосъдържатели за питейна вода, отговорни за тунели, за язовири, за мостове, за падащи скали по шосетата, за рушащи се бетони, за корозията на панелните ни жилища, за разпадащите се археологически и исторически обекти - крепости, зидани стени, пещери, рисунки, стенописи, дървени конструкции и основи на църкви, църкви...... и т.н. ??????? Мърлячество. Мърлячество, непокизъм, не знам от кой завещано - от нас майките ли /и аз съм майка на синове/ в този мъжки делови свят, от бедността ли, от СОЦ-а ли, в който беше общо всичко и уж националното и колективното беше задължение на всеки, но се разми в безотговорността на колективната отговорност?

"Съоръжението е на около 30 години и не му е правен основен ремонт. То е част от републиканската пътна мрежа." Опа, точно в началото на демокрацията строено и после зае.....но.Ало управляващите, всяко построено нещо си иска подръжката, не е като да режеш лентички, независимо син или кармазъ си.

Както се оказа, вятърът на промяната в нашата страна се оказа просто една миризлива пръня!!!

Точно!

Докато Г-н Бойко Борисов беше Министър-Председател нямаше такива неща! Дойдоха комунягите и взеха да падат осветителни тела, бетон и т.н. Скоро очаквайте тунел или мост да се срути. Не накрадоха се тия комундета!

Това е резултат точно от управлението на Бойко Борисов! Довършваше започнатото от друг; викаше телевизията и режеше лентички пред камерите. Същевременно тунели,мостове,подлези и пътища бяха оставени на произвола на съдбата! Резултатът е този. Затова предлагам. На всички които преминават през тунели и подлези да им раздават каски! Герджиков трябва да оправя това,което е трябвало да се свърши много отдавна! И то за две седмици. Той да не е господ!

Е, тъй , де - ама сега е ред на "Видими(те) резултати"!;) То не може веднага да се види ефекта от едно действие - понякога се иска "технологично време", за да се прояви в пълния си блясък;))

Софиянци си имат кмет, избран от тях. Да се оправят.

Сега идва ред на ранелкити да зарочват да радат !

???

Р=П ;-)

Става ясно, че последните години не са правени ремонти никъде. Всичко се руши. Пътищата се разпадат, въпреки милиардите от бюджета, които са дадени за тях. Въпреки поскъпналата винетка - качеството пада и хората мрът като мухи, заради калпавите пътища и каржбите на Тиквун. ГЕРБ са силни само в кражбите, самохвалството и медийните балони. Тези нещастници никога не трябва да бъдат допускани до властта.

d4

крайно време е да се помисли за нов пътен знак. "падащи лампи, светофари, тухли, керемиди, ледени висулки, мазилка, парчета бетон, арматурно желязо, бакърени жици и каквото се сетите".. все ще има някакъв превантивен ефект. и по евтино ще излезе от "периодичните" ремонти.....

Даже дизайна съм измислил вече: Една тиква пада върху кола, а отдолу надпис: Гарантирано от ГЕРБ!

Дойдоха БСП на власт и всичко взе да се разпада.

Не, просто вече медийния комфорт на Тиквоча го няма и истините за кражбите му излизат наяве.

на какво прилича това, да ти падат боклуци отгоре! Не може ли човек вече спокойно да си катастрофира с превишена скорост, както е по нормалните страни?

Прокуратурата да почва служебния министър за безстопанственост! След тежката зима, дълги периоди е имало вода по пукнатини и фуги и сега със затоплянето на времето, се топи и руши всичко. Незабавно трябва да се направи инспекция на всички съоръжения! Позоваване на инспекции септември месец миналата година е смешно!

Този господин сега трябва да съди Столична община.

Този господин сега, трябва да го съдят, защото е претърпял ПТП и е напуснал мястото без да изчака КАТ. А е толкова нагласена всичко, да не би от вчера да кара с парче бетон на предното стъкло?

d4

то само с крадене и "усвояване" /синоним на краденето / не става! трябва и ремонт да се прави отвреме-навреме. 30 години са доста...явно, че навремето не са крали достатъчно...и са строили добре! примери-колкото искате.

Виж тунелите и естакадите по Хемус и тогава говори. Или си спомни отсечката Пловдив - Пазарджик по Тракия!

d4

абе не знам...зеления асфалт по Хемус не е пипан 40 години. и си е супер. гладък, без дупки, без "планирани" ремонти. пак добре, че бай Тошо остави нещо...което сега не се поддържа и руши ежедневно. бъди здрав!

Цяло чудо е да не загинеш по магистралите на Бойко и по неремонтираните тунели и надлези на дебелото Лиле!

Чудя се този как кара из цяла София два дни със счупено предно стъкло. Това е предпоставка за ПТП.

Другари дебилоподобни, разбрахте ли докъде ви докара един пожарникар за който му създадоха мита от американското посолство че дядо му е убит от комунисти както и за газовата принцеса, украинката, че тя е човек от народа и затова тя се обличаше семпло със сплитка на главата. Та това е светлата демокрация която построихте и недейте да залагате повече на общия казан. За вас, мюсулманите от Саудитска Арабия, ще ви правят градове по Марс за да се отървем от вашта дебилщина. То вече почнахте да раждате и деца мутанти.

България започна да се разпада!

Абе верно вече започва да ме е страх какво ще се случи след 30 годни тука... То ще има ли и една здрава сграда?!?

Еми какво да ви кажа, няма такава държава...

Ако така е строено и метрото,със същите материали некачествени ,а и не вложени претставете си след 5г.какво ще се случва.фъндъка де ще се крие,де ще иде с десагите пълни с пари?

Мостът е строен преди 30 години ;)) И материалите са бая качествени, щом не е паднал досега без никакъв ремонт.

Баце, софийското метро вече е на доста повече от 5 години и още не е паднало бе.

Пак ще повторя - не може вечно да се лежи върху построеното по Татово време. И само да се демокраДе.

Те това е резултата от 10г. рязане на лентички и папане на евро пари. Смятайте какъв ще е резултата от санирането на панелките след някоя и друга година?

... ще падат като кули от ... "ламинирани" карти...

Ами, да! Бойко е беше на власт последните 30 години и не е направил ремонт на моста, за де се стигне до този инцидент, а само е рязал лентички.

Сега е по зле защото за обществени поръчки се класират с най ниската оферта и като се мине по веригата за благодарност ,че са го избрали за строежа или ремонта не остават пари,а качество се постига с пари но вложени в материали а не по документи.

Защо ли си мисля, че всяка втора щета ще започне да е от паднали мостове?

Така и ще се работи - щом някъде падне парче и хоп,ще го оправим.И така за 50 -60 години ще оправим всички тунели докато паднат.

Къде е алчната Лиляна Павлова - ненаялата се,лакома и продажна комбина на "Царят Слънце" ,Б. Българоубиец!

При едно по-яко земетресеие Цариградско Шосе, а и други важни улици ще бъдат затрупани и блокиранаи и тогава Софето ще бъде блокирано със всички произтичащи от това последци!!

Най-вероятно и на половин София сградите ще паднат. Дано да не се случва.

Аууу, ами оттам всеки ден минават кортежите с "важните личности", можеше да падне върху нечия "важна тиква"!

Разпада се страната. И капиталните съоръжения не издържат вече.

Къде отиват парите от винетките и другите данъци за превозните средства?!

Какво те интересува къде отиват парите от винетките? Ти трябва да си плащаш, а това къде отиват парите не е твоя работа!

За лентички и ножички.

Мутрата и Мутресата (Фандъкова) в затвора!!! Стига гаври със народа!

Браво на Бойко който вчера каза,че са заварили София в плачевно състояние,а сега тя била процъфтяваш европейски град!! Какви само розови очила,той кога и къде е живял в европейски град за да сравнява!??

Ами купувайте си бронирани джипове. Тази държава е от мутри за мутри. Който не е мутра, да мре!

След един месец пак гласувайте за ГЕРБ и мутрата Борисов!!!!

Купете си винетки, евтино ги даваме! Вървят с каски подарък.Гарантирано от ГРОБ!

Преди една година съм подал сигнал за моста над околовръстното в Младост 4 за камбаните, претоварени камиони с пръст от разкопките за новия комплекс летят по цял ден, сигурно са по 30 тона. Чудя се кога ще падне моста, зверски се тресе.

Комунистите са виновни, че не са ги направили така, че да не се обслужват.

Моля обърнете се към Нинова и Радев, които отговарят за Герджиков! Те са на власт, те отговарят за парчетата!

"Съоръжението е на около 30 години и не му е правен основен ремонт. Ремонти са извършвани само на настилката. Инж. Начевски не можа да каже кога последно е правена проверка на място, но каза, че проверките на съоръженията били периодични." Интересно какви са периодите, щото май трябва да са на всеки две години! И ремонтират само настилката, щото там е далаверата! А, Ако човека, не дай си боже, беше убит, какво щеше да се говори, а? И КОЙ щеше да е виновен? Ами, бае ви Тошо, че не го е направил да е трайно поне 100години.

Едно време доста се изумявах, когато застраховах колата и в полицата се включваше и риска за щети, причинени от "падащи предмети". Като гледам, този риск става съвсем актуален.

На всеки тунел и мост да се сложи задължително знак за падащи камани и бетон.МВР да вземе спешни мерки за този знак да бъде поставен.

Ами, то вече да го е страх човек в България да мине под мост, над мост, на сфетофар и каде ли още не. Повечето строителство е направено да се вземат парите, а качество никакво. Ужаст!!!

Иначе се хвалят нашите оправници с хубави пътища и магистрали, а за мостовете и тунелите, какво ще кажат?

На всеки българин трябва да падне по едно парче бетон по главата, белким се събуди и види в каква мизерия живее и какви лъжци го управляват.

Няма поддръжка, няма инспекции. Всичко е на самотек и автопилот.написах го в новината за светофара в тунела, ще го напиша и тук: Каквото и да си говорим , особено в строителния бранш цари пълна скръб и мърлящина - като се започне още от проектанта, архитекта, мине се през циганската строителна фирма, после технически, за самите строители - полуграмотни пияници имащи дори затруднения с говоренето. Строи се нещо - и вече е протекло , дали е тунел, подземен гараж или покрив. Загледайте се в подходите към подземния паркинг на моловете - всичко е в течове. В алпийските държави тунелите приличат на такива от фантастични филми - осветления, телефони, обозначения в в коя посока колко метра остава до изхода, аварийни отбивки, вентилатори, гсм обхват, знаци, специална вибрираща маркровка, по нея котешки очички.... и най-вече са СУХИ СУХИ, няма течове, няма локви. Тука боко и лилето правят магистрала и забравят да сложат отбивка към селата от северната тангента, или пропускат такава за рилския манастир. Помните ли преди години един от новите участъци на магистрала тракия завършваше с кръгово без предупредителни табели. Колко коли изпаднаха от кръговото, дажа по време на тв репортажа падна една. Мъка , мъка и от от мърлящината на българина. Мърлящина която се появи по времето на бай тошо и в момента е стигнала висоти. Комунистите разказаха играта на обществото , сега техните деца, внуци , пазачи, боядисани като сини , демократи, гербаджии и други подобни израстъци разкатават играта на мизерния народ

Ако днес не падне нито едно парче бетон, лампа или светофар в България, да обявим деня за национален празник. Навити ли сте?!

"Част от светофарна уредба падна в тунел Правешки ханове" на автомагистрала Хемус, предаде Нова телевизия." "Суперкомпютър предупреждава за мръсен въздух в София" Изобщо не се учудвам вече защо България е на второ място по смъртност в света след Лесото. Очевидно е, че построеното през комунизма не могат да го боядисат, а какво остава да го ремонтират. Това обаче не пречи милиарди да потъват в корумпираната и крадлива бездна.

Ех Бойко го няма и вижте само какво се случва.Бойко моля ти се върни се отново защото утре може и нещо по лошо да се случи.

добър опит за виц на седмицата! Поздравления!

Аз пък искам да има земетресение да срине всичко построено с крадени пари и турски цимент .

Да се молим да не стане земетресение, че всичко ще се разпадне в тая държава!