Същата гаранция получи и доведеният му син Ивайло Главинков, който също беше обвинен. Те могат да обжалват сумата. Наложена им е обаче забрана да напускат страната, съобщиха от прокуратурата.

Бисеров е обвинен, за това че през 2012 г., в писмена декларация, подадена пред Сметната палата, е "затаил истина относно наличието на сметки в банка в Швейцария – престъпление".

Повдигнато му е и обвинение за това, че в периода 13.12.2012 г. - 21.02.2013 г. е извършил финансови операции с имущество (314 529 щатски долара и 117 192 евро), за което е знаел или предполагал, че е придобито чрез престъпление, което според закона представлява пране на пари.

Не са му повдигнати обаче обвинения за данъчни престъпления, за каквито беше разследван.

Главинков също е обвинен, за това че в периода 13.12.2012 г. – 21.02.2013 г., е придобил по банкова сметка същите пари, за които е знаел или е предполагал, че са придобити от престъпление. 

Уведомена е Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. В изпълнение на споразумение между главния прокурор и председателя на Комисията от септември за първи път по дело се сключва споразумение за създаване на съвместен екип, уточниха от държавното обвинение.

Бисеров беше призован да се яви в Столичното следствие в 10 часа, но в 10.30 часа БНР съобщи, че разпитът се отлага по неясни причини. Малко преди 11 часа Бисеров пристигна заедно с Главинков.

Бившият депутат първо влезе в кафенето на следствената служба, без да каже нищо пред множеството журналисти, които го очакваха.

Той отказа да вземе и статуетка "Златен скункс", която репортер на предаването "Господари на ефира" опита да му връчи. 
На излизане пък, при повторен опит да му бъде даден, при затваряне на вратата на колата Бисеров счупи скункса, а репортерът Боби Ваклинов бе ударен.

И ексдепутатът, и адвокатите му отказаха коментар, след което се качиха в бял джип и потеглиха.