Инцидентът станал в 7,58 ч. на кръстовището до Икономическия университет. Сигнал в полицията е получен в 8,04 ч. Автомобилът "Ауди А6" е бил в движение, когато е гръмнал и по инерция се е ударил в светофара, предаде БТА.
За късмет няма други пострадали.

"Харасимов е член на Рибарско сдружение. Пътувал е сам в колата", съобщи директорът на ОД МВР-Варна комисар Димитър Димитров, цитиран от "Фокус".
"Автомобилът е с варненска регистрация, фирмена собственост. Фирмата е с много собственици", каза говорителят на полицията във Варна Калинка Пенчева.

Харасимов е бил откаран в болница "Св. Анна" в изключително тежко състояние. Мъжът е бил с открита травма на корема, обясни шефът на Областната спешна помощ д-р Мая Рашева за Дарик. От шокова зала на болницата съобщиха, че малко по-късно мъжът е починал.

Фирмата на Харасимов "Север Експорт" се намира във варненския квартал "Аспарухово", съобщи БГНЕС.  Според специалисти в бранша той е сред най-крупните играчи на този пазар и със сигурност е най-големият по Северното Черноморие, предаде Дарик радио.

Харасимов е бивш шампион по класическа борба и дългогодишен председател на клуба по класическа борба във Варна "Локомотив 93". След две седмици е трябвало да навърши 53 години. Женен е и има 3 деца.

Районът на взрива веднага бе отцепен. По случая работят антимафиоти от звеното за „Борба с организираната престъпност” (БОП) и експерти по взривовете от ДОТО. Бомбата е била поставена под шофьорската седалка.
До момента няма информация, дали взривът е бил задействан дистанционно или с часовников механизъм.

Не е установено Харасимов да е получавал заплахи или бизнесът му да е бил рисков, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна.

Според рибари убитият бизнесмен се е занимавал и с търговия на едро на горива.


„Север Експорт“ ООД е създадена през 1995 година във Варна от четирима съдружници, а президент е Йордан Харасимов. Фирмата е специализирана в улов, внос, преработка и търговия на риба и рибни продукти, както и в улов, преработка и експорт на замразено месо от черупчести морски продукти (рапани) предимно в Япония, САЩ, Корея, Виетнам, Турция.
„Север Експорт“ разполага със собствени риболовни кораби, доставящи голям процент от необходимата суровина - черноморски рапани и различни видове риба. Персоналът на компанията достига 150 души.