В нощта на 21 срещу 22 ноември близо до град Елена започвала буря. Мъжът пътувал с джипа си и опитал да прекоси река Веселина, но автомобилът му затънал във водата, а нивото на реката застрашително се покачвало. Той успял да се измъкне от джипа и премръзнал се добрал до районното полицейско управление - "единствената работеща държавна структура по това време на денонощието". Точно тогава служителите си предавали смените, но когато разбрали за проблема му, всички останали на работа и започнали да търсят помощ.
Дежурният служител подавал сигнали до всички държавни структури, другите звънели по мобилните си телефони на приятели и познати с високопроходими машини. Единият от униформените забелязал, че човекът е мокър и трепери и веднага донесъл стол и печка.
В същото време метеорологичните условия се влошавали - нямало време, полицаите се качили в патрулните коли и не след дълго с помощта на гражданин, който имал джип и лебедка, успели да изкарат колата му невредима от реката и да я докарат до хотела, а на предложението му да плати за услугата, те отговорили - "това просто е човещина" и категорично отказали./ chernomore.bg