Вторият обвиняем за държането на 327 килограма кокаин в апартамент в столичния квартал "Студентски град" остава в ареста, съобщават от прокуратурата. Прокуратурата му определи мярка за неотклонение "задържане под стража".

Тетрадка със знаци "асо спатия" е издала Манол Николов, стана ясно в Софийски градски съд. Тетрадката е била намерена в жилището на първия задържан Николай Петров. Същите знаци били щамповани върху част от пресовките кокаин, а почеркът в тетрадката съвпадал с този на обвиняемия. Това каза пред Софийския градски съд прокурор Павел Панов.

Открит е бил и втори склад с 12 кг. кокаин в Горни Богров. 

Прокурор Панов настоя Манол Николов да бъде оставен за постоянно зад решетките по обвинение в съучастие.

"Може подзащитният ми да е играл карти или покер", реагира адвокатката му Теодора Гинчева. Тя поиска Манол Николов да бъда освободен под домашен арест с е-гривна, защото е с няколко заболявания. Ампутиран му е и кракът.

В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на прокурора в Софийска градска прокуратура, че са налице изискуемите от закона предпоставки за неговото задържане - съпричастността на обвиняемия Манол Николов към извършването на престъпното деяние, което е тежко, предвиденото в закона наказание за него и реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Манол Николов е бил задържан в складовата база в с. Горни Богров. Разследващите предполагат, че там кокаинът се обработвал преди пазара. Николов е от Тополовград, живеел там с родителите си.

Първият обвинен за дрогата беше 31-годишния Николай Петров, в чиято квартира беше открит 327 килограма кокаин. А преди това на 24 май в колата му бяха открити други 40 кг кокаин при рутинна проверка. 

Николай Петров също е в ареста. 

Разследването по досъдебното производство продължава.