Районният съд в Стара Загора остави в ареста Георги Георгиев, обвинен за причиняването на  двустепенна средна телесна повреда на 18-годишната Дебора Михайлова и за заплахи за убийство срещу нея. 

Заседанието беше подновено в 15 часа след като бе прекъснато преди обед зарави авария на електропреносната мрежа, засегнала цялата централна градска част на Стара Загора, където се намира и сградата на съда. Заседанието беше закрито за медии.

Адвокатите на Георгиев поискаха той да бъде пуснат на свобода заради данните от ДНК и трасологичната експертиза, които по думите им показвали категорично, че Георгиев не е причинил порезните рани на ученичката Дебора Михайова, заради които ѝ бяха направени 400 шева.

Защитниците Валентин Димитров и Петко Кънев обявиха, че в ДНК експертизата "няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора", а намерената на местопроизшествието стъпка от обувка не била негова - нито по вид, нито по размер". Адвокатите смятат, че "прокуратурата изнася доказателства, които обслужват единствено обвинителната теза".

Междувременно стана ясно, че са събрани свидетелски показания, според които обвиняемият за нараняванията на Дебора Михайлова е бил откаран до адреса на пострадалата в нощта, в която е извършено нападението, съобщи БНТ, позовавайки се на свои източници от разследването.

Справки от Агенция "Пътна инфраструктура" са потвърдили движението на автомобила, в който е бил Георги Николаев Георгиев, а сред доказателствата срещу задържания имало и справки от клетки на мобилен оператор, че телефонът му е засечен на местопрестъплението, именно във времето на извършването на деянието, допълва обществената телевизия.

bTV допълва, че по неофициална информация има данни от камери на АПИ, че Георгиев е пътувал от родното си село до Стара Загора в същата нощ, а на кадрите се виждал шофьорът на автомобила, който е приятел на обвиняемия.

Новите данни от свидетелски показания противоречат на тезата на защитата, че не той е извършител на нападението над младата жена.