Окръжният съд в Пловдив потвърди мерките за неотклонение, наложени от Районен съд - Пловдив, спрямо майката и пастрока, обвинени в домашно насилие над 5-годишно дете. Мъжът ще продължи да е с мярка "задържане под стража", а жената с "подписка".

Петър Чернев и Стела Алексиева са обвинени за причиняване на средна телесна повреда в условията на домашно насилие спрямо малолетно лице, като деянието е извършено с особена жестокост. Двамата се обвиняват взаимно за извършеното деяние. Все още не е готова съдебно-медицинската експертиза на детето, което претърпя операция.

В съдебната зала стана ясно, че прокуратурата ще повдигне нови обвинения на Чернев за притежание на наркотици, допълва БТА.

Прокурорът по делото оповести, че има данни, че мъжът е малтретирал и родната си дъщеря. "Това дело е като кутията на Пандора - където и да бръкнеш, ще излязат нови престъпления", каза в залата прокурор Костадин Паскалев.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Прокуратурата настоя и Стела Алексиева също да бъде задържана, като предяви ново обвинение към нея - че е била пасивен наблюдател на насилието над детето, докато е знаела какво се случва, но не се е намесила. Обвинението е квалифицирано като "злепоставяне", съобщава БНР.

От своя страна нейната адвокатка отхвърли това, като настоя, че самата майка е била жертва на мъжа, с когото е съжителствала, изтъквайки нанесените и тежки психични травми от жестокото отношение.

Адвокатът на Чернев опита да прехвърли вината за малтретирането върху майката, като се позова на протоколи от предварителните ѝ разпити, в които според защитата на мъжа тя е признала два пъти, че лично е насилвала собственото си дете.