Милен Пенчев се завръща на работа като директор на Националния осигурителен институт (НОИ) в Силистра. Бащата на поп звездата Христина Христова, известна като Тита, се връща на поста, след като Специализираната прокуратура със свое постановление отмени всички мерки спрямо Пенчев, съобщава Флагман.бг.

Пенчев от миналата година бе пуснат от ареста под гаранция срещу 5 хиляди лева и имаше забрана да напуска пределите на страната. Той бе отстранен временно от длъжност.

Постановлението на съда е от 14 септември. Управителят на НОИ Ивайло Иванов е издал заповед, с която възстановява Пенчев на поста. Документът е от 28 септември.

Милен Пенчев в момента е в 15-дневен отпуск, след което отново ще седне на директорския стол.

Припомняме, че той бе арестуван с още 10 души миналата година при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и полицията в Силистра. Обвинението към задържаните бе за източване на пари от държавния бюджет, като са облагодетелствани хора, които са искали да получават максимална пенсия.

Тита нито за секунда не спря да вярва в невинността на баща си, а през цялото време го подкрепяше и беше до него. Сега тя е убедена, че съвсем скоро ще паднат и всички обвинения срещу баща й, коментират близки на идола на младото поколение.