Тричленен състав на Окръжния съд в Пазарджик призна за виновен и осъди на 4 г. и 8 месеца "лишаване от свобода" вече бившия служител на сектор "Борба с организираната престъпност" Владимир Панайотов, който блъсна и уби 7-годишната Моника на пешеходна пътека в село Братаница. 

Трагедията се случи на 19 юли м.г., когато антимафиотът шофирал по служебна задача лек автомобил "Шкода", собственост на ОД на МВР-Пазарджик. Панайотов нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на 7-годишната Моника.

Съдебното дело приключи за малко повече от три часа, като премина по реда на съкратеното съдебно следствие – обвиняемият призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. В резултат на това присъдата му се намалява автоматически с 1/3 – така първоначално определените 7 г. тя беше редуцирана на 4 г. и 8 месеца, съобщи в. "Виделина". Освен това съдът то лиши от свидетелство за управление на МПС за срок от 5 години.

В съдебната зала прокурор Ангел Панков и частната обвинителка, представляваща семейството на Моника поискаха ефективна присъда, но подчертаха, че при определянето й трябва да се вземат предвид добрите характеристични данни на подсъдимия, като се обърне внимание на смекчаващите вината му обстоятелства. На свой ред адвокатът на Панайотов подчерта, че предвид безупречното му досие като служител на Регионално звено БОП – Пазарджик той трябва да получи условна присъда. Освен това обвиняемият за 25 г. стаж зад волана имал само едно нарушение, каза още Любомиров, а също и направил опит да помогне на детето.

На излизане от залата и Панайотов, и адвокатът му Любомир Любомиров заявиха, че ще обжалват размера на присъдата.