Полицаи са били ранени при продължителна престрелка с въоръжен мъж във Филаделфия, предадоха Асошиейтед прес и БТА. Полицията съобщава за шестима служители на реда, които са настанени в болница без опасност за живота. След преговори с въоръжения, които продължили цяла нощ, той е задържан. 

Мъжът бе идентифициран от в . "Филаделфия инкуайърър" като Морис Хил, 36-годишен местен жител, с криминално досие. 

Според американските медии, престрелката е започнала след акция на полицията по линия на наркотиците. Мъжът открил стрелба и се барикадирал в сградата, като в нея останали няколко полицаи и трима арестанти. 

За минути кварталът, където се стреля, е бил блокиран от полиция. Десетки униформени взели на мушка нападателя, като през цялата вечер из улиците ехтяха изстрели.  

Полицията поиска хеликоптерите на телевизиите да стоят настрани от района, защото спъвали операцията.

Първоначално стрелецът отказал да преговарят и да се предаде. Според шефа на полицията, опитите "да се повлияе на заподозряния чрез негови роднини са се провалили.

"Звънихме му много пъти, но той не отговаря", коментира полицейският директор.

Местните жители бяха предупредени да не излизат от домовете си в блокираната зона, а на всички останали - да стоят извън района на стрелбата.

Президентът Доналд Тръмп е бил информиран за развитието на инцидента във Филаделфия и следи ситуацията.

Малко преди да бъде задържан, полицията успя да изведе двамата блокирани полицаи от сградата, докато въоръженият продължавал да стреля.

"Разчитаме той да започне да разбира, че е в негов интерес да излезе и да се предаде. Не знаем обаче, дали ще стане така", заяви малко преди ареста шефът на полицията в града.

Кметът на града Джеймс Кени съобщи, че мъжът, открил стрелбата в северните части на Филаделфия, е стар познайник на полицията и многократно е бил съден по криминални обвинения. Той обърна внимание, че стрелецът е успял да се запаси с "неограничено количество огнестрелни оръжия и муниции за тях", което му позволява да стреля в продължение на часове.

Арестуваният е отведен за разпит, а кварталът ще остане блокиран още няколко часа, докато се изземват доказателства.