Въоръжен мъж е разбил с автомобила си портата на комплекса, където живее канадският министър-председател Джъстин Трюдо в Отава, и два часа по-късно е бил арестуван. Полицията го идентифицира като член на канадските въоръжени сили, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Кралската канадска конна полиция съобщи, че Трюдо не е бил в Ридо хол по време на инцидента, станал вчера в 6.30 ч. сутринта.

След като разбил портата с превозното средство, мъжът продължил пеша на територията на Ридо хол, но бързо бил задържан от конен патрул.

Мъжът е бил задържан в оранжерия в рамките на имението, което се простира върху 88 акра гориста местност, и два часа по-късно бил арестуван, без да бъдат създадени проблеми.

Полицията не обяви името на извършителя, който в момента е подложен на разпит.

Канадската обществена телевизия съобщи, като се позова на източник, че мъжът е шофирал до Отава от централната провинция Манитоба, която е на 2000 километра разстояние в източна посока.

Джъстин Трюдо живее в комплекс, където и канадският генерал губернатор Жули Пайет - представител на британската кралица, която формално е държавен глава на страната.

Трюдо, съпругата му и трите им деца живеят във вила в комплекса.