Министърът на вътрешните работи на Косово Джелял Свечля съобщи, че убиецът на бременната жена, който е и неин бивш съпруг, се е самоубил в присъствието на полицията, след като служителите на реда успели да установят местонахождението му, съобщи вестник "Коха Диторе".

35-годишната жена, бременна в деветия месец, беше застреляна в сряда вечерта от бившия си съпруг в двора на гинекологичната клиника в косовската столица Прищина, припомня БТА.

Тя била разведена с мъжа си и в началото на септември ѝ е била издадена заповед за защита от домашно насилие. Тази събота и неделя тя е била приета в гинекологичната клиника, тъй като се е очаквало да роди скоро първото си дете.

Убийството на бременната жена предизвика множество реакции в Косово, като снощи в Прищина се проведе протест, на който беше поискано убийството на жени да се разглежда като национално извънредно положение, пише "Коха Диторе".

Свечля каза, че косовската полиция и полицейския инспекторат ще продължат да разследват по случая с убийството на бременната жена и самоубийството на мъжа.