60-годишният Малам Данджума, неговият 35-годишен син Ибрахим и съседът им Амину Гайе, също на 35 г. от село Яр Гванда в нигерийския щат Кано са загинали вчера в септична яма в опит да открият изтърван в нея мобилен телефон.

Четвърти човек, 28-годишният Аба Аласан, е бил изваден жив, съобщи нигерийската новинарска агенция НАН, цитирана от БТА.

Според говорителя на противопожарната служба на щата Кано Алхаджи Самину Абдулахи, инцидентът се е случил в неделя сутринта.

"Получихме спешен сигнал към пожарната служба на град Цанява в около 11 часа сутринта от жител на Яр Гванда, че четирима души са заклещени в септична яма. Незабавно изпратихме спасителен екип на място 15 минути по-късно", заяви Абдулахи.

"Данджума се е опитва да извади мобилния си телефон, пада е в септичната яма и се заклещва. След това синът му влиза вътре, за да спаси баща си, но също се заклещва. Гайе и Аласан също влизат вътре, за да ги спасят, но и те засядат", допълни говорителят на пожарната служба.

Абдулахи заяви, че първите три жертви са били извадени в безсъзнание, докато четвъртият пострадал е останал жив.

Те са били предадени на Иро Ладо, местния полицейски началник. След това са били откарани в болницата, където медиците констатират смъртта на тримата.