Към този час аварийните екипи са почистили повече от 150 паднали клони и дървета, които създават затруднения при придвижването, а сигналите за тях са над хиляда. Тази сутрин разпоредих на екипи и от други общински предприятия да се включат в решаването на проблема с падналите дървета. Това посочва кметът на София Васил Терзиев в официалния си профил във Facebook по повод зимната обстановка в столицата.

Продължават да са без ток части на столичните райони "Витоша", "Панчарево", "Кремиковци", "Лозенец", "Нови Искър", "Студентски" и Банкя, съобщи БНТ.

"Призовавам всички граждани да бъдат внимателни при излизане навън заради силния вятър, а собствениците на жилищни имоти и търговски обекти да почистват съвестно тротоарите пред тях", предупреждава кметът.

По думите му цялата налична техника е ангажирана с почистването на снега. На територията на всички 24 района на Столичната община са извършени няколко обработки срещу заледяване, към този час градският транспорт в София се движи при зимни условия, посочва Васил Терзиев.

Има прекъсвания на електрозахранването в отделни части на някои столични райони. Аварийните екипи на дружеството работят за отстраняването им, отчита столичният кмет.

Планинските пътища към Витоша са временно затворени, но работим да бъдат отворени възможно най-скоро, каза Терзиев и допълва, че се очаква към 10:00 часа движението да бъде възстановено за автомобили с вериги.

Снегопочистващите машини са обработили трасетата на градския транспорт, стръмни участъци и мостове, както и основни улици в районите и частично вътрешноквартални улици. Достъпът до някои малки улици на места все още е затруднен. Обработени са общинските пътища и Южната дъга на Околовръстния път, отчита още кметът на София.

Снимка: БТА

Снимка: БТА