Основната причина е дъждът, който заваля в столицата, и петъка, когато много хора си тръгват от града, предаде "Фокус".
От КАТ предупреждават водачите на превозните средства, че пътищата са мокри и хлъзгави, при което пътните инциденти рязко се увеличават. Пътна полиция съветва шофьорите да се движат се с включени къси светлини, да преминават предпазливо покрай спирките на градския транспорт, при приближаване на пешеходна пътека да намаляват скоростта и спират при необходимост, както и да увеличат дистанцията. Не образувайте задръствания поради нетърпение и задължително поставяйте предпазните колани във вашия автомобил, съветват още от КАТ.
Движението в София е натоварено в посока центъра, предаде “Фокус”. Задръстване има по бул. “Васил Левски” в района на Софийския университет. Натоварен е трафикът по бул. “Цар Освободител”, бул. “Евлоги Георгиев”, бул. “Мария Луиза”. По бул. „Цариградско шосе” от Орлов мост нагоре се виждат фаровете на много автомобили, които слизат към центъра. Задръстване има на бул. "Александър Малинов".
Затруднено е движението по всички големи и малки улички в кварталите "Гоце Делчев", "Бъкстон", "Павлово", "Борово", "Красно село" и други. Целият трафик от витошките квартали слиза за центъра по бул. "България", "Симеоновско шосе" и бул. "Цар Борис ІІІ". Автомобилите се придвижват на колони и с по един – два метра, след което спират.
На бул. „България” колоните от автомобили са от светофар до светофар. Преминава се на няколко зелени сигнала при магазин „Била” и кръстовището с ул. „Тодор Каблешков”, при ул. „Гоце Делчев”, при бул. „П. Ю. Тодоров”, при НДК и кръстовището с ул. „Фритьоф Нансен”.
При Националния стадион „Васил Левски” се образува „тапа” от автомобили, която стига до бул. "Васил Левски". Шофьори смятат, че присъствието на полицай там сутрин е абсолютно наложително. Не само, защото може да състави стотици актове за нарушение, а и за респект.
В района на Сточна гара и по булевардите „Сливница” и „Данаил Николаев” задръстванията остават едни и същи почти през целия ден. Натоварен е трафикът от "Люлин" за центъра. Натоварено е движението по бул. „Цар Борис ІІІ”, където честите пешеходни светофари създават колони от автомобили. Интензивен е трафикът в района на Руски паметник и на Петте кьошета.