Текст на електронното табло на спирка пл. Пирдоп в София изненада софиянци. В 14.22 часа на таблото се четеше: "Пиян промени маршрута на трамваи 20 и 22".

Изненадата дойде от факта, че се съобщава за конкретната причина, довела до промяна на движението на мотрисите. Обичайната практика при такива случаи е да се изписва само, че временно е променен маршрутът на съответните превозни средства на градския транспорт. В този случай явно някой служител на ЦГМ се е объркал или си е престарал, като е описал и причината, довела до промяната в трафика.

Видео от електронното табло беше разпространено във Фейсбук групата "Забелязано в София". За кратко време то набра толкова голяма слава, че бързо получи неофициална титла от шегобийците - "Най-популярното табло в столицата".

От Центъра за градска мобилност (ЦГМ) потвърдиха пред Dir.bg, че е имало такъв инцидент  - с пиян пътник в трамвай, но маршрутът на мотрисите не е бил променян. Имало е само 10-минутно забавяне на движението.

Инцидентът е станал на спирката на Женския пазар в 14.12 часа. Пияният пътник започнал да буйства, да обижда и притеснява останалите, които на свой ред поискали от ватмана да го свали от превозното средство. По процедура това става след като се извика Полиция и Бърза помощ, както се е случило и в този случай.

Движението е било възстановено в 13.31 часа след като пияният е бил свален от трамвая.

От ЦГМ посочиха още, че подобен надпис с пиян, спрял движението на трамваите, няма да се повтори, и не заради  информационно затъмнение, а защото пияните пътници не заслужават такова обществено внимание. Оттам призоваха, че не е редно хора, прекалили с алкохола, да се качват в градския транспорт.